Dušan Tadić – ključni čovek Ajaksa

Izvor: B92, 03.Dec.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dušan Tadić – ključni čovek Ajaksa

Srpski fudbaler Dušan Tadić ove sezone pomaže i sebi i Ajaksu svojim partijama u dresu "Kopljanika".

Sofa Score ga svrstava među igrače koji su imali najviše ključnih pasova, a od letos redovno asistira i pogađa protivničke mreže što mu je donelo prosečnu ocenu od 7,84.

Samo u holandskoj Erediviziji Tadić je odigrao 14 utakmica, dao sedam golova, ali je imao 46 ključnih dodavanja i stvorio je 13 velikih prilika.

Shodno poziciji na kojoj igra u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ofanzivi, uglavnom je saigračima dodavao u završnoj trećini terena (313 puta), a rezultati su za sada dobri. Ajaks od septembra ne zna za poraz u Holandiji i Ligi šampiona u kojoj igra u grupi sa Bajernom, Benfikom i AEK-om.

Srbin je od dolaska u Ajaks iz Sautemptona ukupno postigao 13 golova i doprineo timu sa još devet asistencija na 25 utakmica. Ipak, Ajaks za sada gleda "u leđa" PSV-u koji je na tabeli Eredivizije prvi sa 39 bodova, dok Ajaks ima 37.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.