Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 23:16

Dušan Silni i Vlahopulos izrešetali Zvezdu u derbiju, crveno-beli videli koliko su daleko od top nivoa

Radnički deklasirao Šabac u Kragujevcu - 17:5

Šta Novi Beograd može i kakva se vaterpolo sila rodila na "11. aprilu", demonstrirao je tim snova protiv šampiona Radničkog. Duel sa Crvenom zvezdom bio je nova pokazna vežba, udarena je četvrta prvenstvena recka, a crveno-beli stekli su bolji uvid u to gde su u odnosu na najmoćnije evropske klubove - 18:10

Potvrdila je Crvena zvezda protiv Savone da joj je mesto u Ligi šampiona, a Novi Beograd dao joj je jasniju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sliku o mogućnostima. Ali, ne kristalno čistu... Aktuelnom osvajaču Kupa Srbije ne fali mnogo, potrebno je udariti finese da bi bio konkurentan za plasman na Fajnal-ejt u Beogradu, i praktično igrao pred dupke punim tribinama svojih navijača.

I to je ono što zasigurno raduje Aleksandra Filipovića, ali ne i činjenica da je Novi Beograd gotovo sve vreme držao Crvenu zvezdu na bezbednoj distanci. Evidentno je da razlika nije mala u ovom trenutku, da crveno-beli uprkos širini u timu ne mogu čitav meč da igraju u visokom intenzitetu. Nešto slično što im se događalo u duelu sa Savonom ponovilo se danas. Samo što Novi Beograd nije nivo Savone, pa su dve ili tri dobre deonice premalo da bi se stiglo do trijumfa.

Poslao je sastav Vladimira Vujasinovića poruku pred sledeće kolo i derbi na Banjici. Ona nije šifrovana, sve piše crno na belo: tim snova dolazi na noge Partizanu s namerom da se samostalno šepuri na vrhu tabele. Društvo ne želi, i ne treba mu.

Silovito je otvorio Novi Beograd evropski derbi sa Zvezdom. Nije dozvolio crveno-belima da se razmašu, kao što je to učinio Radnički. Dijametralno suprotan početak - Novi Beograd poveo je 5:1, primorao crveno-bele da konstantno jure rezultat, troše se više no što je potrebnu i budu pod neprekidnim pritiskom i tenzijom. Lako je Vujasinovićev tim preko centara i sa uplivavanjima dolazio do situacija sa igračem više, a izborio je i dva peterca koje su realizovali Angelos Vlahopulos i Dušan Mandić.

Kapiten Novog Beograda, Dušan Mandić, bio je nerešiva enigma za Crvenu zvezdu. Sevala je Mandićeva levica od koje nije bilo odbrane. Kada je u elementu - spasavaj se ko može. Ni najbolji defanzivci i golmani u svetu vaterpola ne mogu se od tih projektila odbraniti. U momentima kada je Novi Beograd padao, Dušan Mandić bio je nepogrešiv.

Stega i okova crveno-beli oslobodili su se pred kraj prvog kvartala i na talasu pteostale energije posle iscrpljujućeg meča sa Savonom u Beogradu plivali su do zaostatka od jednog gola. Pokrenuli su Ivan Basara i Bogdan Đurđić crveno-bele, a utisak je da je Vladimir Vujadinović sve podredio zaustavljanju najboljeg pojedinca Crvene zvezde - Gavrila Subotića. Nije bilo prepoznatljivih bombi sa distance, tek pred kraj susreta uspeo je da dođe do daha i zakoprca loptu u Pijetlovićevoj mreži.

Crvena zvezda je uspela da se vrati u život, kidala se u bazenu, a sidraši su na putu do drastičnog umanjenja zaostatka odradili lavovski posao. Miloš Vukićević je na liniji od dva metra izborio brojna isključenja, a iz tih situacija su Veljko Takosić i Bogdan Đurđić parali mrežu.

Držali su se crveno-beli do završnice trećeg kvartala i onda su skroz potonuli. Ponestalo je snage, a konačan rezultat ne oslikava najbolje odnos snaga u bazenu. Zvezda je završila u velikom minusu, do igre u napadu su došli skoro svi vaterpolisti Novog Beograda. Tresli su mrežu Radomir Drašović, Miroslav, Perković, Nikola Jakšić, Nika Šušiašvili... A, uz Dušana Mandića veliku razliku napravio je Angelos Vlahopulos. Grk je, kao i kapiten, bio zaslužan za četiri gola.

Ima još dosta da radi Crvena zvezda kako bi ceo meč mogla da parira Novom Beogradu, ali bitka ma krv i nož u plej-ofu Superlige nije nemoguća.

NOVI BEOGRAD - CRVENA ZVEZDA 18:10

(5:3, 4:3, 3:2, 6:2)

Bazen „Vlaho Bata Orlić“. Sudije: Raković i Stanojević. Isključenja: Novi Beograd 12, Crvena zvezda 4. Peterci: Novi Beograd 2 (2).

NOVI BEOGRAD: G. Pijetlović, S.Rašović 1. Mandić 4, Vučinić 2, D.Pijetlović, Martinović, Jakšić 1, Perković 1, Vlahopulos 4, Drašović 2, Pedro, Šušiašvili 3. Trener: Vujasinović.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 2, Đurđić 2, Marković 1, Subotić 1, Milojević, Pješivac 2, Basara 1, Rađen, Vukićević, Gardašević 1, Trtović, Ivanović, Smiljević. Trener: Filipović.

Šampion Srbije je Kragujevcu bio silan. Vaterpolisti Šapca bili su nemoćni, ni izbliza, kao što je to nekih prethodnih godina bio slučaj, nisu uspeli da ugroze Radnički. Sastav Uroša Stevanovića je pregazio je Šapčane - 17:5.

Trebalo je da bude mali derbi četvrtog kola, a nije bio ni "d" od derbija. Iako Uroš Stevanović zbog crvenog kartona iz prošlog kola nije mogao da vodi tim, to se apsolutno nije odrazilo na igru srpskog i regionalnog šampiona. Autoritativnom igrom vaterpolisti Radničkog stigli su do treće prvenstven pobede i vratili se na pobednički kolosek posle poraza od Novog Beograda.

Kako je utakmica odmicala, tako je razlika rasla i popela se do neverovatnih 12 golova prednosti u korist Radničkog. Očiigledno da osvajač duple krune iz 2019. godine neće biti kadar da se nosi sa najmoćnijim timovima ove sezone. Kragujevčane su do pobede nosili Miloš Ćuk i Stefan Branković sa po tri gola, a u taboru Šapčana je pet igrača postiglo po gol.

RADNIČKI - ŠABAC 17:5

(5:1, 3:1, 5:1, 4:2)

Bazen SC Park. Sudije: Raković-Krstonošić i Milović. Isključenja: Radnički 11, Šabac 12. Peterci: Radnički 1 (1), Šabac 1 (0).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković 3, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 1, Pljevančić 2, Toholj 1, Panić 1, Lukić 1, Vrlić 1, Milutinović, Radulović 2. Trener: Kozomora.

ŠABAC: Filipović, Vogel, Maraš, Repanović 1, Kopcev, Vasović, Mitrović 1, Stanić, Tubić 1,Šulc, Stojanović, Tonković 1. Vukadinović, Ćetković. Trener: Vasović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.