Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 05:55

Durant brutalan kao u šampionskim danima: 49 poena za spas Netsa i korak do finala (VIDEO)

Fantastična partija iskusnog krila Bruklin Netsa

Umesto da su preokrenuli od 0:2 do 3:2 i napravili brejk koji bi im doneo priliku da na svom terenu igraju za finale Istočne konferencije, Milvoki Baksi ispustili su već dobijenu utakmicu, pa će sada morati da jure majstoricu u duelu sa Bruklinom.

Iako su vodili 17 poena razlike u trećoj deonici, Baksi su poraženi 108:114 od ekipe koja je većim delom večeri bila u nokdaunu. Ali je i imala motivisanog Kevina Duranta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i raspucanog Džefa Grina.

Kao u transu igrao je dvostruki šampion sa Golden Stejtom. Proveo je svaki minut na terenu i ubacio 49 poena, uz 17 skokova i 10 asistencija, Bila je to jedna od najboljih plej-of partija poslednjih godina u NBA ligi, a značajnu pomoć imao je u Džefu Grinu, koji je sjajno podesio nišanske sprave i za tri poena šutirao 7/8, a iz igre 8/11. Meč je završio sa 27 poena.

Jedini još dvocifren u domaćem timu po broju poena bio je Blejk Grifin sa 17, ali je ogroman doprinos pobedi dao Džejms Harden, za kog se i nije očekivalo da će igrati zbog povrede. Stisnuo je, ipak, popularni Brada zube i na terenu proveo neverovatnih 46 minuta. Za to vreme ubacio je pet poena, ali i imao osam aistencija i šest skokova. Jasno je bilo da ne može da pruži maksimum, međutim, nije želeo da odustane. I to mu se isplatilo.

Milvoki je sada u odličnoj poziciji jer mu je potrebna još jedna pobeda, a u slučaju da do nje ne dođe u idućoj utakmici, koja je u Milvokiju, imaće priliku pred svojim navijačima, koji su večeras bili veoma bučni i sigurno doprineli da se gostima vežu ruke kada se utakmica lomila.

A, prelomio ju je Durant trojkom na minut do kraja za vođstvo 109:105.

Najbolji u redovima gostiju bio je Janis Adetokunbo sa 34 poena i 12 skokova za 42 minuta, a pratio ga je Kris Midlton sa 25. Džaru Holidej je ubacio 19, Bruk Lopez 15... Sve to bilo je nedovoljno. Gosti jednostavno nisu znali šta da rade sa Durantom koji je briljirao i u napadu i u odbrani. Pored pomenute trojke u odlučujućim momentima meča ukrao je loptu Adetokunbu i iznudio faul. Bukvalno je sve bitno u korist Bruklina on uradio, uz pomenutu dalekometnu paljbu Džefa Grina.

Pokazao je 32-godišnji Durant da u njemu i dalje ima šampionske energije. Hoće li imati ko da ga isprati u odsustvu povređenog Kajrija Irvinga, koji od pre nekoliko dana ima problem sa zglobom i nedovoljno spremnog Hardena da bi igrao na očekivanom nivou, videćemo... Situacija je trenutno mnogo bolja po Netse nego što se činilo da će biti većim delom utakmice.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.