Društvo iz vrha nastavlja seriju, čeka se odgovor Sitija, Murinju visi mač nad glavom (NAJAVA)

Izvor: Sportske.net, 01.Sep.2018, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo iz vrha nastavlja seriju, čeka se odgovor Sitija, Murinju visi mač nad glavom (NAJAVA)

"Na papiru" - sve je jasno pred četvrto kolo premijeršipa, ali znamo da u praksi nije uvek tako.

Tokom vikenda nas čekaju sve utakmice četvrtog kola Premijer lige, nakon čega sledi (zloglasna) dvonedeljna pauza.

Sam početak prvenstva deluje zanimljivo, pogotovo što je prvom favoritu Mančester sitiju trebalo samo tri utakmice da zabeleži prvi "kiks". To, naravno, ništa ne znači, osim da je Liverpul trenutno prvi na tabeli, a navijačima "crvenih" malo treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da "upale grejalicu".

Elem, timove iz vrha tabele čekaju dueli u kojima su jasni favoriti, ali koji mogu da budu teški i prevrtljivi. U "timove iz vrha" spada i Mančester junajted, koji je uspeo da u tri kola veže dva poraza i sada je pod moranjem da pobedi.

Krenimo redom.

Lester u subotu u vreme ručka dočekuje Liverpul. Gosti žele da nastave stoprocentan učinak, a njihovi navijači žele da sačuvaju mrežu i u četvrtom uzastopnom meču. "Crveni" su svakako favoriti ovde, iako su "lisice" vezale dve pobede od početnog poraza protiv Junajteda, a sada će hteti da pokažu da mogu da igraju i bez Mareza, ali i suspendovanog Vardija. Očekujemo ovde pravu goleadu.

U popodnevnim mečevima "naš" Fulam Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića ide u goste Brajtonu. "Galebovi" su u prošlom kolu pružili više nego dobar otpor Liverpulu, a pre toga su isprašili Junajted 3:0 i tako pokazali da se ove sezone verovatno neće boriti za opstanak.

Fulam je prošle nedelje ostvario prvu pobedu kada je savladao Barnli 4:2. Tada je dva gola postigao Mitar, čime je svoj konto popravio na tri, odnosno, nalazi se na prvom mestu liste strelaca. Oba tima imaju po dva poraza i pobeda bi oboma dobro došla.

Čelsi je jedan od tri tima sa savršenim učinkom, što je bolje nego što su mnogi očekivali. Sada bi četvrti uzastopni trijumf doneo još veći mir u ekipu. "Plavci" sada dočekuju Bornmut, koji je sezonu počeo sa dve pobede i remijem, što je za njih fantastičan uspeh, ali, realno, nemaju šta da traže na Stamford bridžu.

Njukasl nema pobedu u prva tri kola, dva poraza i remi, a navijačima se nije svidela defanzivna taktika Beniteza, tako da u ne baš dobrom raspoloženju ide u goste Sitiju. "Građani" su prošle godine maltene obesmislili ligu na putu ka tituli, ali su prošle nedelje odigrali 1:1 sa novajlijom Vulverhemptonom. Ako nas istorija nečemu uči, to je da se Gvardiolin Siti uvek najviše razgoropadi posle neželjenog rezultata. Ne bismo bili u koži "svrakama".

Kristal palas našeg Luke Milivojevića se vraća na Selhurst park i želi da se vrati na pobednički kolosek, pošto je nakon početne pobede nad Fulamom vezao dva poraza. Identičnu želju, međutim, ima i Sautempton, koji još nema pobedu, jer je posle remija sa Barnlijem takođe vezao dva poraza.

Novi izgubljeni meč nije opcija ni za jedan tim, pogotovo pred reprezentativnu pauzu i to posle prošle sezone, kada su se obe ekipe borile za opstanak. Palas je ipak favorit. U ostalim subotnjim utakmicama se očekuje pobeda Evertona nad Hadersfildom, dok niko ne sme da prognozira ishod duela Vest Hema i Vulverhemptona.

U nedelju nas čekaju tri utakmice.

Arsenal je posle početnih poraza od Mančester sitija i Čelsija pobedio Vest Hem 3:1, a sada se protiv novajlije Kardifa u gostima očekuje nova pobeda. Kardif je doduše osvojio dva boda iz prva tri kola, ali sve sem pobede gostiju ovde bi predstavljalo iznenađenje.

Naravno, centralni meč nedelje je gostovanje Mančester junajteda Barnliju. Pošto je Totenhem isprašio "đavole" 3:0, Murinjo je tražio poštovanje, podsećao novinare da je osvojio više titula nego svi ostali treneri u Premijer ligi zajedno. Mediji i ostala fudbalska javnost već su počeli da nagađaju ko će naslediti Portugalca na klupi Junajteda, ali se za sada samo ne zna kada će se to desiti.

Ako, međutim, Junajted izgubi od "klareta", što je malo verovatno, taj rastanak bi mogao da bude vrlo blizu. Barnli je prošle sezone herojski izborio Evropu, ali ga je to koštalo prvenstva, jer u prva tri kola ima samo bod. Ne verujemo da će im tri dana odmora od meča sa Olimpijakosom biti dovoljno, ali...

Kolo završava duel Votforda i Totenhema. "Pevci" su posle pobede nad Junajtedom na sva usta hvalili svoju transfer politiku ovog leta (niko nije došao) i malo ko sada može da im zameri na tome. Pobeda nad "stršljenovima" ne bi trebalo da dolazi u pitanje, a navijači Totenhema se ponovo nadaju da bi ovo mogla da bude "ta" sezona.

Naravno, nismo zaboravili da Votford ima sve tri pobede, tako da ovo jeste duel "stoprocentnih", ali "stršljenovi" u prva tri kola nisu igrali ni sa kim iz gornjeg dela tabele i, realno, sve osim pobede tima iz Londona bi ovde bilo iznenađenje.

Parovi četvrtog kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naznačeno):

Lester - Liverpul (13.30)

Kristal palas - Sautempton

Everton - Hadersfild

Brajton - Fulam

Vest Hem - Vulverhempton

Čelsi - Bornmut

Mančester siti - Njukasl (18.30)

Nedelja:

Kardif - Arsenal (14.30)

Barnli - Mančester junajted (17.00)

Votford - Totenhem (17.00)

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.