Drastičan pad: Šampionu u Majamiju milion dolara manje

Izvor: B92, 25.Feb.2021, 13:21

Drastičan pad: Šampionu u Majamiju milion dolara manje

Organizatori Mastersa u Majamiju koji se održava od 22. marta do 4. aprila, drastično su smanjili nagradni fond.

Pandemija koronavirusa žestoko udara u temelje tenisa, ali čini se da će u celoj priči deblji kraj izvući oni koji su glavni akteri cele priče, teniseri.

Tako će šampion u Majamiju ove godine umesto 1,354 miliona dolara, koliko su dobio Rodžer Federer i Ešli Barti na prethodnom turniru 2019. godine, dobiti samo 300.110 dolara!

Oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgube u prvom kolu turnira dobiće svega 10.000 dolara.

Ukupan nagradni fond turnira beleži drastičan pad, sa 16,7 na 6,68 miliona dolara.

Uz to očekuje se da će publika moći da prisustvuje mečevima u maksimalnom kapacitetu od 20 odsto, mada to još može da se promeni u zavisnosti od toga kakvo će biti stanje sa pandemijom za mesec dana.

Organizatori ipak ostavljaju mogućnost da se nagrade povećaju ukoliko bude dozvoljeno prisustvo većeg broja navijača.

Što se tiče samih igrača, oni neće morati da budu u karantinu, kao što je bio slučaj u Australiji, ali će svi morati pred dolazak u SAD da imaju negativan test na koronavirus.

Igrači i njihovi treneri će biti testirani odmah po dolasku u SAD i moraće da budu u hotelskoj sobi sve dok ne dobiju negativan rezultat.

Naredni test biće četiri dana kasnije, a igračima će biti omogućeno jedino da se kreću od terena do hotelske sobe.

Svako kršenje pravila i protokola o bezbednosti povlači sa sobom i kaznu koja može da ide dotle da igrač bude udaljen sa turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.