Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 14:39

Drama u Dalmaciji, sjajni Vinjales i Studentski centar ostavili Split praznih šaka posle dva produžetka

Vodila se velika borba u Gripama, na kraju su gosti odneli trijumf

Nije viđena preterano atraktivna košarkaša predstava u Dalmaciji, ali drama nije izostala. Splićani su učinili sve u svojoj moći da posle tri vezana poraza upišu prvi trijumf u ABA ligi ove sezone, ali im je na put stao maestralni Kajl Vinjales. Posle 50 minuta borbe, ekipa Studentskog centra je odnela ceo plen iz Gripa i upisala drugi trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u debitantskoj sezoni u okviru elitnog ranga regionalne košarke - 101:94.

Dosta nerezonskih pokušaja na obe strane, individualnih akcija, ali u takvoj situaciji bolje se snašao sastav iz Podgorice, jer je u svojim redovima imao daleko najboljeg igrača na parketu. Vinjales je bio enigma za odbranu Splićana, pogađa iz svih pozicija, preko ruke, iz driblinga, često i nedovoljno izrađenih pozicija... Ulazio je u reket gotovo kada god je hteo, provlačio se između odbrambenih linija rivala i meč završio sa 37 poena i indeksom 43. Čini se da smo već dobili najkorisnijeg igrača kola.

Kenan Kamenjaš je ispratio Amerikanca sa 18 poena i 13 skokova (indeks 33), dok su Džastin Edvards i Flečer Mekgi dodali po 16. U poraženom sastavu 18 poena i 11 skokova Karla Žganeca, po 14 su ubacili Roko Leni Ukić i Trej Meklin, Toni Perković je dodao 12, do su po 11 upisali Tonko Vuko, Darko Bajo i Nejc Barič.

Gosti su bolje otvorili meč. Dobili tesna prvi kvartal sa tri razlike, a onda pred veliki odmor došli i do dvocifrenog suficita. Uspeo je Srđan Subotić da razbudi svoje pulene tokom pauze, pa je Split ušao sa potpuno novom energijom u drugo poluvreme, sa daleko jasnijim planom. Zategao je domaćin odbranu i rivalu u trećem periodu dozvolio svega 13 poena, postigao 11 više i na odmor otišao sa minimalnom prednošću.

Ipak, Studentski centar u poslednji kvartal ulazi serijom 9:0 i činilo se da je slomio rivala. Ipak, Ukić i Meklin se nisu predavali. Serijom trojki vratili su Split o doveli sastav iz Dalmacije na prag trijumfa. U neizvesnoj završnici ponovo je na scenu stupio Vinjales i izborio svojoj ekipi produžetak.

U dodatnih pet minuta bolje su ušli domaći košarkaši, stekli i sedam poena prednosti, pa se stekao utisak da su na dobrom putu da prekinu seriju poraza. Ponovo im je Vinjales bio trn u oku, srljali su pritom i u napadu, Ukić je sebi nesvojstveno pravio gotovo početničke greške i dozvolio rivalu da se vrati. Otišlo se u drugi produžetak.

U nastavku se ipak pokazalo da Podgoričani imaju veći kvalitet u ovom trenutku. Brzo su uspostavili kontrolu, stekli osetniju prednost i na kraju upisali drugi trijumf u sezoni.

ABA LIGA - 4. KOLO

Petak

Cibona - Partizan 61:79

/Prkačin 14 - Ledej 24/

Subota

Budućnost - Igokea 81:68

/Sili 21 - Robinson 13/

Nedelja

Split - Studentski centar 94:101

/Žganec 18 - Vinjales 37/

17.00: (1,35) Krka (16,0) Zadar (3,50)

18.00: (2,30) Borac (14,5) Mega (1,70)

19.00: (1,55) FMP (14,5) Mornar (2,70)

21.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Cedevita Olimpija (3,90)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.