Drama do poslednjeg kilometra – Gegen Hart osvojio Điro!

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 17:41

Drama do poslednjeg kilometra – Gegen Hart osvojio Điro!

Teo Gegen Hart, biciklista tima INEOS, pobednik je 103. izdanja Đira d'Italije.

U jednom od najuzbudljivijih Đira, britanski biciklista uspeo je da slavi ispred Australijanca Džeja Hindlija.

Njih dvojica su pred poslednju etapu, na kojoj je vožen hronometar, imali identično vreme što je značilo da će onaj koji bolje odveze borbu protiv štoperice osvojiti Trku kroz Italiju.

To je bio Gegen Hart koji je na cilj stigao sa 58 sekundi zaostatku u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pobednik poslednje etape – Filipa Gane.

Hindliju je bilo potrebno da dođe sa manje od toga i nije uspeo. Australijanac je završio kao 38. na etapi 1:37 lošijim vremenom u odnosu na Ganu, a 39 u odnosu na Gegen Harta.

Britanac je i najbolji mladi vozač, te je sa 25 godina osvojio obe majice – roze i belu.

U generalnom plasmanu treće mesto zauzeo je Holanđanin Vilko Kelderman (+1:29), a prvih deset kompletiraju još Žao Almeida (+2:57), Peljo Bilbao (+3:09), Jakob Fuglsang (+7:02), Vinčenco Nibali (+8:15), Patrik Konrad (+8:42), Fausto Masnada (+9:57) i Herman Pernstajner (+11:05).

Zelenu majicu, za najboljeg sprintera, osvojio je Arno Demar sa 233 bodova, 49 više od Petera Sagana, najbolji brdaš je Ruben Gereiro sa 234 boda, dok je najbolji tim INEOS sa vremenom 257:15:18.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.