Izvor: MozzartSport.com, 19.Nov.2020, 12:56

Dragović i dolazak na Marakanu: Direktor kaže - ostaje do kraja sezone, Kiker napominje - emocionalna veza sa Zvezdom je velika

Austrijanac srpskog porekla tema uglednog sportskog lista

Sportski direktor Leverkuzena Simon Rolfes rekao je da Aleksandar Dragović ostaje u klubu do kraja sezone. On nije demantovao da će igrač preći u drugi klub, ali napominje da se to izvesno neće dogoditi u januaru.

"Na zimu ćemo pustiti nekoga samo ukoliko situacija u timu to dozvoljava. Dragović je, za sada, u našim planovima za čitavu sezonu", rekao je Rolfes za Kiker. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Ugledni sportski list je na svom portalu objavio poduži povodom informacija koje je prvi plasirao MOZZART Sport.

Navodi se da je Dragović u ovom trenutku alternativa u Leverkuzenu i da igrač želi da zadrži mesto u reprezentaciji, pa stoga hoće da pređe u Crvenu zvezdu već ove zime. Ali isto tako se napominje da sve zavisi od Leverkuzena. Igraču ugovor ističe na leto 2021. godine i spreman je da napravi finansijske ustupke kako bi njegov prelazak u Crvenu zvezdu postao stvarnost. Kiker dodaje da i da je Dragovićeva veza sa Crvenom zvezdom emocionalno velika.

Crvena zvezda se letos već udvarala Dragoviću, ali je taj transfer propao, između ostalog, što Bajer nije želeo da se odrekne igrača. Pre toga iskusni defanzivac je odbio turski Trabzon, koji nije uspeo da ga uveri da je to pravo mesto za njega.

Dragović je letos gajio nadu da bi klub mogao da napusti Džonatan Ta, ali se to nije dogodilo, pa je Austrijanac srpskog porekla ostao u drugom planu. Startovao je samo dva puta u Ligi Evrope ove sezone, dok je u Bundesligi proveo mržava 59 minuta na terenu i još 17 u Kupu Nemačke.

Reprezentativac Austrije je na Baj Arenu stigao na leto 2016. godine kao veliko pojačanje iz Dinamo Kijeva za obeštećenje od 21.000.000 evra. Ipak, adaptacija na Bundesligu nije bila idealna. U prvoj sezoni je odigrao 23 utakmice u svim takmičenjima, a u sezoni 2017/2018. bio je na pozajmici u Lesteru (16 nastupa). U prethodne dve sezone je ostvario 53 nastupa u svim takmičenima i posatigao dva gola, a u ovoj 264 minuta ukupno - od čega 188 u Ligi Evrope.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.