Doveo Džordana do prvog trofeja u karijeri, pre smrti mu poslao 200 dolara

Izvor: B92, 13.Jul.2020, 15:29

Doveo Džordana do prvog trofeja u karijeri, pre smrti mu poslao 200 dolara

Legendarni trener Severne Karoline Din Smit dva puta je doveo taj univerzitet do titule šampiona.

Bilo je to 1982. i 1994. godine, a prvi put u ekipi je imao kasnije, po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena, Majkla Džordana.

Kasnije su kroz njegovu školu prošli Bob Mekadu, Džejms Vorti, Keni Smit, Sem Perkins, Rašid Valas, Vins Karter i mnogi drugi.

Smit je preminuo pre pet godina, a "ESPN" sada donosi interesantnu priču o tome da je uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smrti imao poslednju želju da svim svojim učenicima pošalje ček na po 200 dolara.

Za 36 godina karijere je trenirao 180 košarkaša, što znači da je izdvojio 36.000 dolara za ovaj lep gest.

Posebno se ističe Džordanovo ime, kome je uprkos činjenici da ima bogatstvo od oko 2,1 milijarde dolara, ovih 200 izazvalo posebnu emociju.

Džordan je Smitu i sebi te 1982. godine doneo trofej pogotkom sa zvukom sirene u dramatičnom finalu protiv Džordžtauna, koji je tada predvodio Patrik Juing.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

PRED SMRT POSLAO SVIMA 200 DOLARA: Otkrio DŽORDANA, Kartera, Smita, Valasa...

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020

Imao je samo jednu želju...Legendarni trener Severne Karoline Din Smit dva puta je doveo taj univerzitet do titule šampiona...Bilo je to 1982. i 1994. godine, a prvi put u ekipi je imao kasnije, po mnogima najboljeg košarkaša svih vremena, Majkla Džordana...Kasnije su kroz njegovu školu prošli...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.