Dončić prvi kandidat za MVP, Jokić za najboljeg centra u narednoj sezoni NBA lige

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 11:21

Dončić prvi kandidat za MVP, Jokić za najboljeg centra u narednoj sezoni NBA lige

Košarkaš Dalasa Slovenac Luka Dončić glavni je kandidat za najkorisnijeg igrača sezone (MVP) navodi se u anketi, koju su čelnici NBA lige sproveli sa generalnim menadžerima svih klubova, prenose američki mediji.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige i košarkaš Denvera Srbin Nikola Jokić ne nalazi se među četiri kandidata za ovosezonsku nagradu.

Čak 48 odsto anketiranih smatra da je Dončić prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << favorit. Na drugom mestu je košarkaš Milvokija Grk Janis Adetokumbo (34 odsto), a potom slede igrač Filadelfije Džoel Embid (14) i plejmejker Golden Stejta Stef Kari (3).

Generalni menadžeri predviđaju da je Milvoki kandidat broj jedan za titulu (43 odsto), a potom slede Golden stejt (25), Boston (21), LA Klipers (11)...

Jokić ima najveće šanse da naredne sezone bude najbolji centar u NBA ligi. Srpski košarkaš je dobio 79 odsto, a na drugom mestu je Embid sa 17.

Mladi Francuz Viktor Vembanjama (45 odsto) je najbolji košarkaš koji ne igra u NBA ligi, a potom slede Nikola Mirotić (28) iz Barselone i plejmejker Efesa i srpski reprezentativac Vasilije Micić (21).

Najbolji trener u NBA ligi je Erik Spolstra iz Majamija, koji je dobio 52 odsto glasova.

Nova sezona u NBA ligi počinje 19. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.