Dončić prvi, Jokić sedmi po glasovima za Ol-star meč

Izvor: RTS, 02.Jan.2020, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dončić prvi, Jokić sedmi po glasovima za "Ol-star" meč

Slovenac Luka Dončić na Zapadu i Grk Janis Adetokumbo na Istoku, nakon prvog preseka glasova nalaze se na liderskim pozicijama po broju glasova publike za "Ol-star" meč koji će se igrati u Čikagu. Srpski centar Nikola Jokić zauzima sedmo mesto na Zapadnoj konferenciji među igračima na visokim pozicijama.
Zanimljivo je da Luka Dončić sa 1,073,958 glasova predvodi sve igrače na prvom preseku glasova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za "Ol-star" meč.

Dončić se tako našao ispred i dugogodišnjeg lidera Lebrona Džejmsa, koji ima oko 50 hiljada glasova manje.
Nikola Jokić jedini je srpski reprezentativac na listi odabranih igrača po broju glasova publike i sa 160,934 glasa zauzima sedmu poziciju na Zapadu, među igračima koji igraju na pozicijama krila, krilnog centra i centra.
Lider Istoka je Janis Adetokumbo sa 1,073,358 glasova među visokim igračima, dok bekove predvodi Trej Jang sa 443,412 glasova.

Veoma zanimljiv broj glasova na prvom preseku skupili su Tako Fol i Aleks Karuso.
Centar Bostona Tako Fol ove sezone beleži u proseku četiri minuta na parketu, a osvojio je oko 110 hiljada glasova, čime se našao na šestom mestu na Istoku ispred Dramonda, Adebaja, Hejvorda...
Aleks Karuso iz redova Los Anđeles lejkersa sa druge strane beleži u proseku pet poena i dve asistencije za oko 20 minuta na parketu.
Pre dve godine uvedena su pravila i dobili smo Ol-star draft - navijači, igrači i novinari glasaju za igrače, koje potom kapiteni biraju za svoje ekipe.
Glasovi navijača čine 50 odsto ukupnog broja, dok po 25 procenata odlazi na igrače i medije.Treneri će biti zaduženi da odaberu rezerve.
Domaćin događaja biće Čikago, koji će od 13. do 16. februara ugostiti najveće zvezde NBA lige, a za to takmičenje postoji više načina za glasanje. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.