Izvor: MozzartSport.com, 29.Okt.2021, 05:58

Dončić neuhvatljiv za Sparse, Vučeviću malo falilo za dabl-dabl, Derozan promašio šut za preokret

Mevsi savladali San Antonio (104:99), Bulsi serijom 12:0 ugrozili poedu Niksa (103:104), Juta silovita protiv Hjustona (122:91), uz 19 poena Bogdanovića

Najbolji evropski košarakaš Luka Dončić predvodio je svoj Dalas do treće uzastopne pobede u sezoni. Mevsi su na svom terenu savladali San Antonio Sparse, a Slovenac je odigrao ključnu ulogu u preokretu, koji se dogodio u poslednjoj deonici meča - 104:99.

Dončić je bio najefikasniji igrač meča >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 25 postignutih poena, a svom učinku dodao je i pet asistencija i tri skoka. U pobedničkom timu nije bilo Bobana Marjanovića, koji je meč propustio zbog povrede leđa.

Dalas je upravo na krilima sjajnog slovenačkog košarkaša u poslednjem kvartalu stigao i do dvocifrene zalihe, ali je San Antonio uspeo da odgovori zahvaljujući sjajnom Dedžonteu Mariju, stigne do svega tri poena zaostatka, minut pre kraja meča, ali ne i poptunog preokreta. Svaku dilemu sa linije penala razrešili su Redži Bulok i Dorjan Fini-Smit.

Mari je upisao dabl-dabl učinak sa 23 poena i 10 skokova, a nedostajale su mu i dve asistencije za tripl-dabl.

Nikola Vučević je bio veoma blizu dabl-dabl učinka u porazu svog Čikaga od Njujorka u Junajted Centru (103:104), a njegovi Bulsi na korak od velikog povratka u samom finišu, ali su Niksi nekako uspeli da prežive seriju 12:0 i odbrane već dobijen meč. Tragičar u gostujućim redovima umalo je bio Džulijus Rendl, koji je promašio oba slobodna bacanja pet sekundi pre kraja i omogućio domaćinu da ima poslednji napad za pobedu. Odgovornost je preuzeo Demar Derozan, ali se iskusnom asu ipak "skratila" ruka u šutu poslednjoj sekundi meča.

Efikasniji od Vučevića bio je samo Zek Lavin sa 25 poena i šest skokova, dok je crnogorski košarkaš postigao 22 poena, uz osam skokova i šest asistencija. Kod Njujorka je najefikasniji bio Kemba Voker sa 21 poenom i dve asistencije.

Najzaslužniji za ubedljivo slavlje Jute u Hjustonu (122:91) bio je hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović, koji je bio najefikasniji akter meča u Tojota centru sa 19 poena, uz četiri skoka i dve asistencije, a veliku podršku dali su mu i Džordan Klarkson sa 16 poena i šest skokova, odnosno Rudi Gober sa 16 poena i 14 skokova. Kod Roktesa je nešto bolji od ostatka ekipe bio Kristijan Vud sa 16 poena i sedam skokova.

NBA, REZULTATI:

Filadelfija - Detroit 110:102

/Embid 30 - Bej 17/

Vašington - Atlanta 122:111

/Bil 27 - Kolins 28, Bogdanović 14/

Čikago - Njujork 103:104

/Lavin 25 - Voker 21/

Hjuston - Juta 91:122

/Vid 16 - Bogdanović 19/

Dalas - San Antonio 104:99

/Dončić 25 - Mari 23/

Golden Stejt - Memfis (u toku)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vučević za RTS: Mi smo nova ekipa, lakše je kad se počne sa pobedama

Izvor: RTS, 29.Okt.2021

Čikago bulsi su noćas doživeli prvi poraz od početka ove sezone, Nujork niksi su ih porazili sa samo jednim poenom razlike - 104:103. Posle utakmice Aleksandar Žigić ga je pitao o dosadašnjim utiscima o novoj sezoni. . Jedan od glavnih igrača Bulsa je sada bez sumnje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.