Dolazite u Rusiju na Svetsko prvenstvo? Javni saobraćaj je za vas besplatan!

Izvor: Vostok.rs, 14.Jun.2018, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolazite u Rusiju na Svetsko prvenstvo? Javni saobraćaj je za vas besplatan!

Pomoću svoje navijačke kartice (Fan ID) i karata za utakmice možete besplatno koristiti javni saobraćaj širom Rusije.
Da li je moguće da proputujete najveću zemlju na svetu, a da ne platite ni kopejku? Jeste, a pritom je sve potpuno legalno, ako ste u Rusiju došli da navijate za vaš tim na Svetskom prvenstvu u fudbalu. Ponesite svoju navijačku karticu i karte za utakmice i iskoristite ovu pogodnost!

1. Besplatno nabavite karte za ruske vozove
 
Moskva Agency

Svetsko prvenstvo u fudbalu održava se u Rusiji od 14. juna do 15. jula u 11 gradova. Po prvi put fudbalski navijači će moći da koriste besplatan saobraćaj između gradova-domaćina i javni saobraćaj u gradovima. Biće uvedeno preko 700 dodatnih vozova za prevoz navijača, a kartu možete jednostavno rezervisati.

Ako vam je potrebna besplatna karta za ruski voz, treba da se registrujete na ovom specijalnom veb-sajtu koji je dostupan na pet jezika (ruski, engleski, francuski, španski i nemački) i da izaberete željeni voz. Proverite raspored polazaka i broj besplatnih karata na glavnoj stranici.

Kako biste naručili kartu, unesite svoje lične podatke, broj fudbalske karte i broj vaše identifikacione kartice za navijače FAN ID (ili broj zahteva za izdavanje ove kartice). Takođe treba da date svoju elektronsku adresu. Zapamtite da je broj mesta ograničen, pa kartu treba da kupite na vreme.

Kartu možete rezervisati i na železničkoj stanici. Ako ste se predomislite ili odlučite, na primer, da putujete avionom ili kolima, kartu možete otkazati, a za to nećete platiti nikakvu naknadu.
2. Koristite posebne besplatne autobuse u gradovima-domaćinima
 
Moskva Agency

Svi gradovi-domaćini će danima kada se igraju utakmice obezbediti besplatan javni saobraćaj od aerodroma i železničkih stanica do stadiona i navijačkih zona. Potražite baner sa oznakom FREE RIDE i liniju S. U Moskvi će biti osam ovakvih specijalnih besplatnih linija, u Sankt Peterburgu 12, u Rostovu na Donu biće ih 7, u Saransku 6, u Samari i Kalinjingradu po 5, u Nižnjem Novgorodu 4, a u Sočiju, Jekaterinburgu, Kazanju i Volgogradu po 3.

3. Saznajte koje još vrste saobraćaja možete koristiti besplatno
 
Moskva Agency

U Moskvi će fudbalski navijači danima kada se održavaju utakmice imati na raspolaganju sve vrste javnog saobraćaja osim taksija. Metro, moskovska centralna kružna železnica, prigradski vozovi, autobusi, trolejbusi i tramvaji mogu se koristiti neograničen broj puta, samo voz „Aeroekspres” sa aerodroma može se koristiti najviše dvaput.

U Sankt Peterburgu navijači će takođe na raspolaganju imati besplatne gradske autobuse i metro, koji će raditi produženo do 2 i 3 sata posle ponoći.

U Saransku javni saobraćaj (uglavnom autobusi) takođe će funkcionisati do 3 sata posle ponoći danima kada se održavaju utakmice, a vožnje će biti besplatne za navijače. Ostali gradovi-domaćini takođe nude besplatan redovan saobraćaj za one koji imaju navijačke identifikacione kartice (FAN ID).

4. Preuzmite besplatan saobraćajni vodič
 
Moskva Agency

Ova korisna aplikacija će biti vaš najbolji prijatelj za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu i pomoći će vam da se krećete među glavnim tačkama događaja pomoću besplatnog saobraćaja u svakom gradu. Tu ćete pronaći sve stadione (većina njih se ne nalazi u centru grada!), navijačke zone, železničke stanice, aerodrome i druge korisne informacije. Aplikacija je dostupna na ruskom, engleskom, francuskom, španskom i nemačkom, a možete je nabaviti na sajtovima App Store i Google Play.

5. Saznajte šta još možete sa svojom navijačkom karticom
 
Ilja Pitaljev/Sputnik

Mnogi gradovi organizuju kulturni program za navijače. Na primer, u Moskovskoj oblasti možete uživati u tematskim obilascima u prigradskim vozovima.

U Moskvi, Kazanju, Sočiju i Sankt Peterburgu imate na raspolaganju i besplatne obilaske za navijače sa profesionalnim vodičima na engleskom. Saznajte više o kulturnom životu za vreme Svetskog prvenstva.

Ana Sorokina,
Russia beyond


Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.