Doktor Beli ume sa Grizlijima, fascinantni Dončić, Bobi savetuje sa klupe! (video)

Izvor: Sportske.net, 26.Jan.2019, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Doktor Beli" ume sa "Grizlijima", fascinantni Dončić, Bobi savetuje sa klupe! (video)

Nemanja Bjelica sjajan u Tenesiju, Luka Dončić nastavlja da pomera granice. Bobi Marjanović pazi na statistiku...

Kada je Nikola Jokić dobio suspenziju juče popodne, u klubu su bili zatečeni. Majk Meloun je bio iznerviran i zatražio objašnjenje od lige, a onda zakazao šuterski trening. Igrači nisu bili srećni, ali se isplatilo, osam Nagetsa je bilo dvocifreno, Sansi nemoćni, zadržani na 40 poena u nastavku, Jokićeva zamena Plamli je ubacio 16 poena, imao 7 asistencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i 6 skokova.



"Nije im bio potreban Jokić, kako su igrali"
, rekao je razočarani Kokoškov, u čijem timu je Buker ubacio 35 poena, i rekao da su se osramotili.

Ali, Feniks je pogodio 50% šuteva, dao 15 trojki, oni su pokazali da i bez najboljeg igrača mogu da melju slabije rivale.

Juta je slavila protiv Minesote, prvo su prokockali +23, ali su na kraju ipak sačuvali trijumf. Mičel je ubacio 24 poena, roviti Gobert 18, uz 16 skokova, na drugoj strani Tauns 33.

Adetokumbo je bio prevaga u trijumfu Milvokija nad Šarlotom. Ubacio je 34 poena, imao 14 skokova, domaćin je zaigrao dobro tek u poslednjoj četvrtini kada je gvozdenom odbranom spustio Hornetse na samo 12 poena, bili su na -12 desetak minuta pre kraja, ali onda je usledila serija poena, za nešto više u finišu gostima je bio potreban bolji Kemba Voker, Ol-Star starter je meč završio sa 10 poena.

Luka Doncic records 32 PTS, 8 REBS, & 8 ASTS. Only two other players in @NBA history have had that many PTS, REBS, & ASTS in a game as a teenager: LeBron James & Kevin Durant. (@EliasSports)#NBARooks pic.twitter.com/1saQTtMeKK

— NBA Draft (@NBADraft) 26. јануар 2019.

Luka Dončić je rasturio Pistonse, 32 poena, po 8 skokova i asistencija. Maksi Kleber je odigrao veliku ulogu, prvo blokirao Grifina, a onda pogodio ključnu trojku. Dalas igra odlično kod kuće, imaju skor 18-6. Pistonsi su bili u igri, Grifin je ubacio 35 poena, ali u finišu, Stenli Džonson je promašio trojku za izjednačenje, a onda su Kleber i DeAndre Džordan završili posao.



Nemanja Bjelica je bio junak pobede Kingsa u Memfisu. Važan trijumf za Sakramento koji je pobedu iznad 50%. "Beli" je uz 17 poena, imao 11 skokova, 3 blokade, Bogdanović se ispromašivao 5 poena. Svejedno, u finišu je D'Aron Foks ubacio ključni šut, završio je sa 22 poena, Badi Hild je dao 26. "Grizliji" su u kanalu, 14 poraza u 15 mečeva, sezona je izgubljena, sada je samo pitanje hoće li trejdovati Gasola i Konlija i krenuti u obnovu tima. Za Kingse koji su deseti na Zapadu, ali samo dve pobede iza šestoplasiranog tima, ovo je veoma važan trijumf posle dva poraza.

Derbi u Teksasu je pripao Hjustonu, oborili su lidera Atlantika Toronto, Harden je ubacio 35 poena, na drugoj strani vratio se Leonard sa 32. Važnu ulogu je odigrao Kenet Farid koji je ubacio 21 poen i imao 14 skokova, otpušten iz Netsa stigao je u Teksas i biće dobro pojačanje za Roketse. Zanimljivo, Harden je odigrao ulogu u odbrani kada je branio poslednji šut Leonarda i sačuvao pobedu domaćih.

Klipersi su slavili protiv slabog Čikaga, Lu Vilijams je ubacio 31 poena, imao po 10 skokova i asistencija, naši su zaboravljeni na klupi, Bobi je doduše obavestio "Slatkog Lua" da je na putu za tripl-dabl.

"Bio sam u fazonu, hvala ti Bobane, ali to će mi poremetiti psihu", kaže Vilijams posle prvog tripl-dabla u karijeri, za 14 godina koliko je u NBA.

Gradski derbi je pripao ove sezone mnogo boljim Netsima. Nisu imali Spensera Dinvidija, povređeno im je još par igrača, ali je i klupa bila prejaka za Njujork. Četiri rezerve Bruklina bile su dvocifrene, Ed Dejvis je ubacio 17 poena, imao 16 skokova, Šabaz Napijer dodao 18 poena, Pinson 19...

Majami je uz 27 poena Džastisa Vinsloua slavio u Klivlendu protiv očajnih Kavsa, Čedi Osman je ubacio rekord karijere 29 poena, nije pomoglo domaćinu koji je pobedio jednom u poslednjih 19 mečeva.

Bredli Bil je sa 27 poena vodio Vašington do trijumfa u Orlandu, Vučević je ubacio 28 na drugoj strani, uz 9 skokova, tajno oružje Vizardsa bio je Džef Grin. Ubacio je šest trojki, pogodio ključnu u finišu, dodao polaganje i prelomio meč. Završio je sa 24 poena, on nije poznat kao trojkaš, ali je protiv bivšeg kluba bio inspirisan. Na drugoj strani Orlando je pogodio sedam trojki uz očajnih 21% šuta.

Rezultati:

Juta - Minesota 106:102

Denver - Feniks 132:95

Milvoki - Šarlot 108:99

Dalas - Detroit 106:101

Memfis - Sakramento 96:99

Hjuston - Toronto 121:119

Čikago - LA Klipers 101:106

Bruklin - Njujork 109:99

Klivlend - Majami 94:100

Orlando - Vašington 91:95

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Meloun "prokomentarisao" Jokićevu suspenziju

Izvor: B92, 26.Jan.2019

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun se suzdržao komentarisanja suspenzije koju je od NBA lige dobio Nikola Jokić...Potencijalni srpski reprezentativac nije nastupio u duelu sa Finiks Sansima, pošto je kažnjen jer se "udaljio sa klupe" i zgazio na teren tokom fizičkog obračuna svog saigrača Mejsona...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.