Dojadilo i Juventusu, prijavili policiji, hapšenja huligana po čitavoj Italiji!

Izvor: Sportske.net, 16.Sep.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojadilo i Juventusu, prijavili policiji, hapšenja huligana po čitavoj Italiji!

Klub bio predmet iznude u strahu od navijačkih nereda, ali sada su u saradnji sa policijom rešili da se oslobode problema.

U akciji italijanske policije uhapšeno je 12 vođa navijača Juventusa. Praktično u pitanju su lideri svih grupa sa južne tribine, koji se terete za iznudu, pranje novca i nasilje.

Podsetimo, oni su proteklih godina ucenjivali klub kako bi dobili karte za mečeve, u zamenu da održavaju red na tribini i sami ne izazivaju nerede.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sve je umešana i kalabrijska mafija, Juventus je bio u stalnom strahu. Jasno, niko ne želi sukobe i nerede, tim pre što je klub napravio super-moderni stadion, što je marketing na visokom nivou, a karte za mečeve papreno skupe.

Međutim, stvari su dogorele do nokata, Juventus je odbio da distribuira karte preko ULTRAS-a i prijavio čitav slučaj policiji.

Ona je posle istrage uhapsila vođe, ali otišla je i dalje, trenutno je u toku potraga za regionalnim distributerima karata, koji su u ime grupa "Viking", "Drughi", "Nucleo" i ostalih prodavali karte u drugim gradovima i na taj način ostvarivali profit.

Trenutno je istraga usmerena na Milano i okolinu gde Juve takođe ima veliki broj navijača, Mantovu, Peskaru i Đenovu, a očekuje se da će biti proširena na jug Italije, gda je takođe veliki broj fanova.

Regularno karte se mogu dobiti preko navijačkih klubova, tačnije članstvom u ovim organizacijama koje nisu povezane sa južnom tribinom i zvanično su priznate od strane kluba. I u Beogradu postoji udruženje navijača Juventusa čiji članovi redovno idu na mečeve.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Policija u Torinu hapsi navijače Juventusa

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2019

U jutrošnjoj akciji italijanske policije u Torinu i okolini uhapšeno je nekoliko navijača Fudbalskog kluba Juventus, javljaju mediji na Apeninskom poluostrvu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.