Đurić uručuje Marini Abramović zlatnu medalju za zasluge

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 06:32

Đurić uručuje Marini Abramović zlatnu medalju za zasluge

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić najavio je da će danas na prijemu u čast konceptualne umetnice Marine Abramović i obeležavanja 140. godišnjice diplomatskih odnosa Srbije i SAD, uručiti priznatoj srpskoj umetnici zlatnu medalju za zasluge.

"Velikoj Marini Abramović svečano ću, kao izaslanik predsednika Republike, uručiti zlatnu medalju za zasluge. Ovo odlikovanje jeste zahvalnost Srbije našoj svetski poznatoj umetnici za predstavljanje naše zemlje, kao i za izuzetne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zasluge i postignute rezultate u oblasti kulture, a posebno u umetnosti performansa", naglasio je Đurić.

Pored prisustva visokih zvanica iz američke administracije, posebnu čast za Srbiju predstavljaće i prikazivanje promotivnog video spota povodom diplomatskog jubileja dve zemlje, koji će tokom celog dana biti emitovan u srcu Menhetna, na čuvenim velikim video ekranima na Tajms skveru, dodao je on.

To će biti najznačajniji događaj za Srbiju ove nedelje, koju je Đurić započeo nizom sastanaka sa članovima Predstavničkog doma u Kongresu SAD, navodi se u saopštenju Ambasade.

"Pred nama je izuzetno važna radna nedelja, kako u Vašingtonu, tako i u Njujorku. Samo tokom jučerašnjeg i današnjeg dana razgovarao sam sa čak četiri kongresmena koji su zaduženi za naš region u Spoljnopolitičkom odboru, a do kraja sedmice me očekuje još ovakvih sastanaka na Kapitolu. Kada želite da na valjan način predstavite stavove svoje zemlje, neophodno je da održavate intenzivan i redovan dijalog sa svim predstavnicima Kongresa, te zato moji sagovornici jednako dolaze i iz redova Demokratske i iz Republikanske stranke", rekao je Đurić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.