Đovinko se pobunio: Kad su mogli Vilju, mogu i mene da vrate u reprezentaciju

Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2017, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đovinko se pobunio: Kad su mogli Vilju, mogu i mene da vrate u reprezentaciju

U pitanju su različiti kriterijumi, po oceni napadača Toronta

Prošle su dve godine otkako je poslednji put obukao dres Italije. A zna znanje. I ma koliko se Azuri uzdali u Ćira Imobilea, kao i trenutno povređenog Andreu Belotija, čini se da bi im Sebastijan Đovinko legao kao “kec na deset”, jer je samo ove sezone u Sjedinjenim Američkim Državama dao 15 golova na 24 utakmice za Toronto.

Smatra i omaleni napadač da je to dovoljno za povratak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u reprezentaciju. Čak i kad mnogi ne vrednuju njegov učinak “preko bare”.

Kad je reč o taktici, lakše je igrati u Americi nego u Evropi, pošto napadači imaju više šansu da postignu gol. A kad je u pitanju fizička izdržljivost, verujte mi da je MLS liga izuzetno naporna. Nema lakih utakmica”, rekao je Đovinko.

Popularni Atomski mrav, pak, nikako da skrene pažnju aktuelnog selektora Đanpjera Venture.

Zašto me makar nisu ni pozvali na trening reprezentacije? Nije moje da se time bavim, ja samo idem napred, ne osvrćući se na ono što je van mog domašaja. Španija je zvala Davida Vilju. Očigledno da postoje različiti kriterijumi koji se koriste da bi se procenila nečija vrednost. Šta da radim? Ne mogu sam sebi da iščupam srce”.

Đovinko ima samo 30 godina, za razliku od gorepomenutog Vilje koji je u 35. dočekao da ga Đulijan Lopetegi vrati pod zastavu.

Jasno je da je najveća inspiracija za jednog Italijana da obuče dress a državnim grbom. Tako je bilo, tako će uvek i biti. Sve što je do mene jeste da nastavim da radim i da igram dobro za svoj klub. A ako me pozovu - biću srećan”, poručuje nekadašnji prvotimac Juventusa.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.