Đorđević najavio: Dosta novih lica za kvalifikacije

Izvor: MozzartSport.com, 20.Okt.2017, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević najavio: Dosta novih lica za kvalifikacije

"Dobro je što su Lučić, Mačvan i Jović kod mene u Bajernu. Poznaju sistem, lideri su i imaju iskustvo. Igraju dobro i biće osnova tima u budućnosti"

Vreme košarkaških kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine se bliži, pojedine reprezentacije već su objavile spiskove za okršaje u novembru, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević najavljuje da će dres Orlova zadužiti nekoliko novih imena.

"Kvalifikacije su kompleksne i videćemo kako ćemo odgovoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tim zahtevima. To je naša obaveza i moramo tako da ih shvatimo. Biće dosta novih lica kao u svakoj reprezentaciji, možda ne u onima koji nemaju igrače u Evroligi i NBA ligi. Te selekcije imaju malu prednost u odnosu na nas", rekao je Đorđević za Glas Srpske.

Situacija na relaciji FIBA - Evroliga i dalje nije povoljna, Košarkaški savez Srbije je zajedno sa još osam Federacija poslao zvanično pismo Đordiju Bertomeuu, a kako se čini svetlost na kraju tunela još se ne nazire.

"Federacije ne treba da šalju pojedinačne zahteve. Razgovarao sam sa mnogima tokom Evrobasketa, pre svega sa svojim predsednikom Predragom Danilovićem pa onda i sa predsednicima drugih federacija. Ovako, individualnim zahtevima nema šanse da nešto postignu. Moraju da rade zajedno, da pronađu zajednički stav i tako istupe pred FIBA. To je, u suprotnom, izgubljena borba, moraju da sednu i dogovore šta hoće, odnosno šta neće".

Đorđević ističe da u celoj situaciji ne trpe samo igrači...

"Već i treneri, sponzori koji su dali pare i svi ostali redom. Najviše trpi košarka koja je ozbiljan produkt. Moramo to da uradimo na bolji način, jer je košarka kao produkt kompleksna i veoma važna. Treba je unaprediti što više kako bi na terenu bila maksimalno kvalitetna".

Uveren je čovek koji je reprezentativnoj košarci vratio stari sjaj da su Milan Mačvan, Vladimir Lučić i Stefan Jović odličan dodatak Bajernovom rosteru.

"Dobro je što su njih trojica kod mene u Bajernu. Poznaju sistem, lideri su i imaju iskustvo. Igraju dobro i biće osnova tima u budućnosti. Nije bilo lako odmah se prebaciti u klub, ali je apsolutno potrebno. Profesionalci smo, zato smo plaćeni i moraćemo isto tako da odreagujemo tokom prvih kvalifikacionih utakmica u reprezentaciji", zaključio je Đorđević razgovor za Glas Srpske.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Đorđević: Biće dosta novih lica

Izvor: Večernje novosti, 20.Okt.2017

Federacije ne treba da šalju pojedinačne zahteve, moraju da sednu i da dogovore šta hoće, odnosno šta neće, najviše trpi košarka - poručio je selektor Srbije Sukobu između Evrolige i FIBA se ne nazire kraj, usled svega što se dešava sa “prozorima” selektor reprezentacije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.