Đorđević: Napadom dobiješ jednu utakmicu, odbranom osvajaš medalje

Izvor: Sportske.net, 14.Sep.2017, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević: "Napadom dobiješ jednu utakmicu, odbranom osvajaš medalje"

Seletktor Srbije kaže da su igrači izvukli dobre pouke iz poraza od Rusije u grupi.

Selektor Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegov tim sutra protiv Rusije mora da počne spreman na fizički duel, a ocenio je i da su igrači izvukli dobre pouke iz duela u grupi.

"U utakmici koju smo igrali u grupu su nas ne iznenadili, ali krenuli su prvi fizički na nas i isterali nas iz naših principa. To će biti jedan od zadataka mojih igrača, da uđu spremni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << fizički na tu utakmicu. Mislim da smo izvukli dobre pouke. Sami su se skupili u sobi i razgovarali. Stvarno je retko da igrači imaju toliku želju za pripremom, da toliko pričaju, da su toliko fokusirani. To je izrazizti kvalitet koji nam daje rezultat", rekao je Đorđević.

Šta možemo očekivati sutra? Kakva nas utakmica očekuje?

"Jedna izuzetno zahtevna utakmica. Protivnik koji igra sigurnu košarku, spremni su. Najbolja ekipa Rusije poslednjih godina. Šved je motor ekipe, imaju sjajne i iskusne evroligaške igrače. Mozgov im daje fizičku snagu i prednost", počeo je selektor analizu.

"Rusija je ambiciozna, ali podbacili su protiv Letonije. Na nama je da se koncentrišemo, da okrenemo glavu i misli ka onome šta nas čeka sutra. Danas čemo da se oporavimo i uradimo lagani trening popodne. Sutra ćemo biti spremni na utakmicu. Znamo šta nas čeka i gde su bile greške", rekao je Đorđević.

U sportu se često kaže da je teško da nekoga pobediti dva puta na istom takmičenju, ali i da je teško izgubiti dva puta od istog protivnika.

"To su krilatice, ja se nadam da važe u ovom slučaju. Naša snaga je da dobro reagujemo na greške koje napravimo. Igrači su jako spremni da prihvate savet, a i sami pronalaze rešenja. Treba da budemo sigurni u sebe, da budemo svesni gde smo, da nas jedna utakmica deli od koraka napred, bez preteranih i dubokih misli. Samo treba da odigramo našu igru", rekao je Đorđević.

Selektor je na samom kraju izneo deo svoje košarkaške filozofije: "Napad ti omogućava da dobiješ jednu utakmicu, a odbrana da dođeš do medalje".

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.