Izvor: Politika, 23.Mar.2015, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković odbranio titulu u Indijan Velsu, pao je Federer posle niza preokreta

 Novak Đoković je odbranio titulu u Indijan Velsu savladavši Rodžera Federera sa 6:3, 6:7, 6:2. Posle više od dva sata igre, srpski teniser se revanširao Švajcarcu za nedavni poraz u Dubaiju i osvojio 50. titulu u karijeri.

Posle vođstva od 1:0 u setovima, srpski teniser je imao Švajcarca u šaci. U tajbreku drugog seta, vodio je sa 5:4 i bio je na redu da servira dva puta. Takvu sjajnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << priliku Đoković je propustio tako što je oba puta napravio duplu servis grešku. Takav poklon na tacni, Federer nije „odbio“ i vratio se u meč.

Očekivalo se da će Novak posustati, jer je bio očigledno uznemiren u pauzi uoči trećeg seta... Ipak, krenuo je dobro srpski as u nastavku i već na početku uzeo brejk švajcarskom teniseru. Vodio je Đoković sa 2:0 i servirao je za treći gem koji je se, međutim, odužio... Posle više od 12 minuta Federer je uzvratio udarac Novaku i velikani su nastavili rovovsku, izjednačenu borbu – 2:2.

Usledio je novi preokret. Ovog puta, junaci su zamenili uloge... Vodio je Federer na svoj servis (40:15), ali je Đoković stigao tu prednost i došao do brejk lopte. Federer je onda bio taj koji je napravio duplu servis grešku i Đoković je poveo sa 4:2. Švajcarac nije više imao snage i počeo je više da greši što je samo olakšalo Đokoviću posao da privede meč kraju, i to na Federerov servis...

objavljeno: 23.03.2015.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.