Dinamo prodaje KAO NIKO, za četiri godine - 120 miliona

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo prodaje KAO NIKO, za četiri godine - 120 miliona

Zagrepčani napravili već treći unosan transfer od "otvaranja pijace", a i dalje u timu imaju najboljeg irača za koga čekaju rekordan prihod.

Ako ovako nastave - Dinamo bi mogao da obori sopstveni rekord po prihodima od transfera!

Nakon prodaje kosovskog fudbaler Amira Rahmanija, i u iščekivanju ozvaničenja saradnje Dominika Livakovića i Monpeljea, Dinamo Zagreb napravio je još jedan unosan posao posle koga će se u klupsku kasu sliti velika >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << količina novca.

Kako prenosi "Jutarnji", Dinamo je prihvatio ponudu Birmingema za Ivana Šunjića od sedam miliona evra, uz još milion evra bonusa i 30% od sledećeg transfera.

Najbolja stvar za Dinamo jeste da se odlazak reprezentativca Hrvatske neće toliko ni osetiti pošto na poziciji defanzivnog veznog imaju još trojicu dobrih igrača, pa je tako Šunjić od početka sezone odigrao svega četiri minuta - ukupno 44 meča u svom mandatu u Zagrebu.

Kada se saberu transferi Šunjića, Rahmanija i Livakovića, dolazi se do brojke od skoro 20 miliona evra ovog leta, a još se čeka transfer najboljeg igrača Danija Olma!

/NAJVEĆI TRANSFERI EX-YU KLUBOVA: DINAMO BEZ PREMCA/

Mladi reprezentativac Španije trebalo bi da obori Dinamov rekord u obeštećenju, pošto se spekuliše o cifri od čak 40 miliona evra, a jasno je da je posle pomenutih transfera "kasa puna" i da mogu lako da pregovaraju sa interesentima i traže više novca.

Zanimljivo, ako računamo transfere iz ove i prethodne tri sezone, Dinamo Zagreb je od odlazaka igrača "naplatio" čak 118 miliona evra, verovatno i više kroz bonuse u ugovorima.

Najviše novca dobili su od prelaska Marka Pjace u Juventus 2016. godine (23 miliona evra), istog leta je Josip Brekalo stigao u Dinamo (10). Posle toga je Marko Rog otišao u Napoli (13,5 miliona evra), dok je prethodnu "pijacu" obeležio Filip Benković odlaskom u Lester (14,5).

Sada se čeka Dani Olmo i Dinamo ide na više od 150 miliona evra zarade od transfera...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.