Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2020, 09:47

Dinamo našao trenera teškaša: Slovenac, velika Terzićeva želja...

Na Maksimiru izabrali Matejaža Keka

Titula u Hrvatskoj je obezbeđena, ali daleko od toga da su ispred rukovodstva zagrebačkog Dinama bezbrižni dani. Zbog slabih rezultata u finišu prvenstva Modri su se zahvalili na saradnji mladom stručnjaku Igoru Jovićeviću, koji nije uspeo da održi standarde Nenada Bjelice. Znaju u Dinamu da im je za evropske kvalifikacije potrebno mnogo više. Otuda su počeli da pregovaraju sa jednim od najcenjenijih stručnjaka sa ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << podneblja i selektorom slovenačke reprezentacije Matejažom Kekom.

Sportski Novosti ovog jutra donose tu informaciju, uz dodatak da je klub iz Maksimira već stupio u kontakt sa Kekom. Čeka se samo da iskusni strateg održi sastanak sa ljudima iz slovenačkog Saveza, raskine saradnju, a potom se vrati u Hrvatsku. Za koju ga vežu veliki uspesi.

Upravo je aktuelni selektor Slovenije 2018. godine napravio istorijski rezultat sa Rijekom i prekinuo, bar na kratko, višegodišnju dominaciju Dinama. Zbog nevesele finansijske situacije otišao je sa Rujevice, a Rijeka nikako nije uspela ponovo da bude konkuretna Dinamu.

Upravo u tom periodu Matejaž Kek je bio velika želja generalnog direktora Crvene zvezde. Želeo je da ga vidi na klupi beogradskog tima još u januaru 2017. godine, kada mu se Miodrag Božović požalio na umor i emotivnu iscrpljenost. Čak se pominjalo da su Kek i Terzić postigli preliminarni dogovor, ali da je na nagovr navijača Božović produžio misiju na Marakani za šest meseci.

Iz Dinama su saopštili da traže trenera teškaša. Upravo Kek poseduje takve reference. Ima jaku ličnost kao i mnogo hvaljeni Nenad Bjelica koji je od Dinama, posle silnih promašaja Zdravka Mamića sa trenerima, napravio konkurentan tim u Ligi Evrope i Ligi šampiona.

Sezonu će na kormilu završiti Zoran Mamić, ali biće to kratka misija. Dok se ne pronađe novi stručnjak. Prema svemu dostupnom to će biti Matejaž Kek.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.