Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2020, 19:57

Derbi u režiji Dimitrija Pobulića, Grafičar ponovo lider Prve lige Srbije

Odlični vezista postigao gol i asistirao Fićoviću kod prvog pogotka za sastav Milije Žižića - 2:1

Derbi je Prve lige Srbije doneo je novog lidera, pošto se na prvo mesto posle kraće pauze i dva loša rezultata vratio Grafičar. Ekipa Milije Žižića nadigrala je Metalac i potpuno zasluženo ga zbacila za drugoligaškog trona - 2:1 (2:0).

Najzaslužniji za slavlje ekipe sa Senjaka bio je ofanzivni vezista Dimitrije Pobulić, koji je na ovom meču >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << postigao gol i bio asisten prvog pogotka svoje ekipe na meču. Grafosi su poveli golom Stefana Fićovića u 20. minutu, nakon odličnog centaršuta pomenutog Pobulića. Sve je bilo rešeno sedam minuta kasnije. Najvažniji deo posla kod drugog pogotka domaćina na pomoćnom stadionu Crvene zvezde odradio je Nikola Krstović. Brzonogi Crnogorac je napravio krug oko čitave odbrane Metalca, dobro šutirao, a na odbijenu loptu naleteo je upravo Pobulić.

Gosti iz Gornjeg Milanovca su se od početka meča oslonili na kontranape, ali to nije bila taktika koja je dala željeni rezultat. Grafičar je od starta igrao ofanzivno i praktično već u prvom poluvremenu rešio pitanje pobednika.

Jedino što su gosti uspeli jeste da učine sam finiš utakmice neizvesnim. Grafičaru je pala koncentracija kod prekida u 80. minutu. Odbrana domaćina je loše reagovala na centaršut iz kornera, što je iskoristio Luka Čumić i postavio konačan rezultat utakmice.

Grafičar je sada izbio na lidersko mesto sa 51 osvojenim bodom, dok Metalac ima jedan manje. Sutra nas očekuje još jedan derbi, pošto četvrtoplasirana Kolubara dočekuje trećeplasirani Zlatibor.

U derbiju dna tabele Budućnost je u Dobanovcima savladala Sinđelić (2:0) zahvaljujući golovima u finišu utakmice, dok je poslednjeplasirano Smederevo slavilo u gostima Kabelu iz Novog Sada sa 1:0.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.