Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 21:11

"Derbi dela Madonina" pripao Milanu posle velikog preokreta

Fudbaleri Milana savladali su ekipu Intera posle preokreta sa 2:1 i začinili borbu za šampionsku titulu u Italiji. Perišić doneo prednost neroazurima, Žiru sa dva pogotka u finišu meča oteo tri boda.
Veliki derbi Milana pripao je crveno-crnima - Inter je vodio na poluvremenu, ali je Olivije Žiru sa dva pogotka doneo pobedu Milanu i zakomplikovao šampionsku trku.

Inter je bio favorit pred "Derbi dela Madoninu", u utakmicu je ušao sa prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mesta na tabeli i pobedom bi stavio jednu ruku na šampionski pehar.
Neroazuri u odigrali i odlično prvo poluvreme, bili dominantni rival, što su i krunisali pogotkom Ivana Perišića u 38. minutu utakmice.
Ipak, u drugom poluvremenu sve se preokrenulo. Milan je zaigrao agresivnije, češće su izabranici Stefana Piolija bili pred protivničkim golom, a do promene rezultata došlo je u finišu meča.
Olivije Žiru je u 75. minutu doneo izjednačenje nominalnim gostima na "Meaci", da bi samo tri minuta kasnije u potpunosti ućutkao domaće navijače.
U finišu meča crveni karton zaradio je Teo Ernandez, fudbaler Milana.
Inter je i dalje prvi na tabeli Serije A sa 53 boda, ali Milan sada ima jedan manje, uz utakmicu više. Napoli je treći sa 49 bodova.
U prvoj utakmici dana takođe je bilo uzbuđenja, iako u meču između Rome i Đenove nije bilo golova.
Gosti su od 69. minuta igrali sa igračem manje zbog isključenja Ostigora, a Roma je u zaustavnom vremenu preko Zaniola zatresla mrežu Sirigua.
Ipak, glavni sudija meča, posle gledanja VAR snimka, ustanovio je da je Abraham u toku akcije napravio faul i poništio "vučici" gol.
Zaniolo nije mogao da podnese takvu odluku sudije, pa je zbog prigovora dobio direktan crveni karton.
Serija A, 24. kolo:
Subota:
Roma - Đenova 0:0
Inter - Milan 1:2 (1:0)
Fiorentina - Lacio 0:2 (0:0)
Nedelja:
Atalanta - Kaljari
Bolonja - Empoli
Sampdorija - Sasuolo
Venecija - Napoli
Udineze - Torino
Juventus - Verona
Ponedeljak:
Salernitana - Specija
Tabela:
1. Inter 53
2. Milan 52
3. Napoli 49
4. Atalanta 43
5. Juventus 42
6. Lacio 39
7. Roma 39
8. Fiorentina 36
9. Verona 33
10. Torino 32
11. Sasuolo 29
12. Empoli 29
13. Bolonja 27
14. Specija 25
15. Udineze 24
16. Sampdorija 20
17. Venecija 18
18. Kaljari 17
19. Đanova 14
20. Salernitana 10

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.