Deo neroazura tvrdi, rasizam prema Lukakuu je poštovanje!? (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Sep.2019, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo "neroazura" tvrdi, rasizam prema Lukakuu je poštovanje!? (video)

Novo pojačanje Intera već naleteo na "gostoljubljivost" manjeg dela italijanskih navijača.

U nedelju su izabranici Antonija Kontea slavili na vatrenom gostovanju u Sardiniji. "Neroazuri" su zabeležili drugu pobedu, ovog puta je 'stradao' Kaljari sa 2:1, gol odluke je postigao Romelu Lukaku iz penala.

Pre samog izvođenja jedanaesterca Belgijanca su rasistički prozivali domaći navijači. FS Italije će prosuditi da li će Kaljari biti kažnjen posle sakupljanja video >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << materijala sa samog meča.

Ipak, deo navijača Intera, grupa L'Urlo dela Nord je rešila da opiše situaciji Belgijancu, ali i ostalim simpatizerima fudbala. Celu objavu možete pronaći na njihovoj FB stranici.

"Mi smo multietnička organizacija i uvek smo pozdravljali dolazak fudbalera iz svih krajeva sveta. Međutim, mi smo uvek koristili taj "način" navijanja sa igračima suparničkih timova u prošlosti a i verovatno ćemo i u budućnosti. Mi nismo rasisti, takođe ni navijači Kaljarija nisu rasisti."

"Moraš razumeti da na italijanskim stadionima ljudi podržavaju svoje timove, dok u isto vreme zvižde drugom timu, ne iz rasističkih razloga već kako bi 'pomogli' svom timu. Shvati ovo kao da se navijači plaše tvojih sposobnosti i golova", stoji u saopštenju ove grupe.

Went to Cagliari vs Inter. Pretty clear racist chants #Lukaku pic.twitter.com/9sLXZJXSbx

— Rob Taylor (@KingShola4ever) September 1, 2019

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Demba Ba: Voleo bih da svi crni fudbaleri napuste Seriju A!

Izvor: 011vodič.com, 04.Sep.2019, 20:50

Navijači Kaljari izviždali su fudbalera Intera, Romela Lukakua, izvređali ga na rasnoj osnovi, oponašajući majmunske krike. I tu nije bio kraj. Gore od toga je da je jedna grupa navijača Intera izdala saopštenje u kome je poručila da krici nsiu imali za cilj da uvrede Lukakua, već da ga „zbune!“...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.