Denver bi trebalo da trejduje za Dejvisa i napadne titulu kao Toronto

Izvor: B92, 13.Jun.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Denver bi trebalo da trejduje za Dejvisa i napadne titulu kao Toronto"

Sem Vesini, novinari američkog portala "The Athletic", smatra da bi Denver Nagetsi trebalo da se uključe u trejd razgovore za Entonija Dejvisa.

Novinar ESPN Adrijan Vojnarovski u sredu je preneo da su Seltiksi i Lejkersi najbliži da dovedu "Obrvu" putem trejda.

U narednih nekoliko dana biće poznato gde će Dejvis nastaviti karijeru, a Vesini je na Tviteru napisao da bi Nagetsi trebalo da primene recept Toronta.

"Ne, ozbiljno. Denver bi trebalo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uključi u trejd priču oko Entonija Dejvisa i napadne titulu naredne sezone, kao što je to Toronto uradio ove. Oni (Nagetsi) mogu da sklope najbolju ponudu", napisao je Vesini.

Novinar "The Athletic" podsetio je na primer Toronta, koji je prošlog leta trejdovao prvu zvezdu ekipe Demara Derozana, a zauzvrat je dobio, između ostalog, Kavaja Lenarda, kojem je, u tom trenutku, ostala još jedna godina ugovora.

Reptorsi su tako preuzeli rizik, pošto su znali da Lenarda mogu lako da izgube narednog leta. Godinu dana kasnije rizik se isplatio – Toronto je na korak do titule (vode 3-2), a sve se više priča da Kavaj ostaje u Kanadi.

Denver ima verovatno najbolje mlado jezgro u NBA, predvođeni najboljim centrom lige Nikolom Jokićem. Srpski košarkaš sigurno ne bi bio uključen u trejd razgovore, ali sigurno bi Džamal Marej, Geri Heris, Majkl Porter junior, Malik Bizli...

Nagetsi poznati su po tome da "nigde ne žure", da neće preko noći do titule i samim tim malo je verovatno da će uopšte kontaktirati Pelikanse. Međutim, ko zna, košarka je nepredvidiv sport.

Kakvo je vaše mišljenje? Da li bi Jokić i Dejvis funkcionisali?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.