Izvor: MozzartSport.com, 19.Jul.2020, 18:23

Demokratija, kako da ne: Fener nazvao Kantera teroristom zato što želi da igra za njih?!

Samo zato što je rekao da bi voleo da u jednom trenutku zaigra za slavni istanbulski klub

Enes Kanter je pričao o poličkoj situaciji u njegovoj rodnoj zemlji, usput pomenuo da bi voleo da jednog dana zaigra u dresu Fenerbahčea. I umesto da se na Bosforu podiče time što je jedan NBA as izrazio želju da zaigra baš za njih, žestoko saopštenje Fenera koje nema nikakve veze sa sportom.

Ali, u Turskoj Redžepa Tajipa Erdogana ili si za vlast ili si protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vlasti. I Fener se priklonio vladajućoj mantri. Pa se tako Fener pravi da ne zna ni ko je bivši reprezentativac Turske.

Osoba pod imenom Enes Kanter je prvo 1. juna na društvenim mrežama, a zatim i danas jednom intervjuu izrekla iste rečenice… Pošto se tiče našeg kluba, želimo da informišemo javnost da ne znamo zašto je to učinila. Naš tim nema niti će imati bilo kakve veze sa tom osobom, ni sada, ni u budućnosti. Jer ime te osobe se pominje uz terorističku organizaciju… Da podvučemo zato još jednom: vrata našeg kluba su zauvek zatvorena”, zvanično je saopštio Fenerbahče.

Sve u skladu sa Kanterovim izjavama da se turski košarkaši – čak i oni koji igraju u NBA ligu – plaše da sa njim prozbore makar i jednu rečenicu. Sve zbog toga što je veliki Erdoganov kritičar i pristalica proteranog religijskog vođe Fetulaha Gulena.

Najviše me boli ponašanje ostalih turskih igrača u NBA ligi. Imamo Ersana Iljasovu, imamo Čedija Osmana u Klivlendu, imamo Furkana Korkmaza u Filiju. Kad god igramo protiv – ni da mi se obrate. Ni reč. Ja probam: ‘Ćao, druže, šta ima, kako si?’ Nema odgovora. Možda se plaše reakcije turske vlade ako vide fotografiju ili snimak kako pričamo, misle da će biti u problem ili šta god. Trudim se pa stavim dres ili šaku preko lica, ali oni samo okreću glavu u drugom pravcu”, požalio se Kanter u intervjuu za čuveni podkast Bila Simona.

I dodaje.

Kad su me draftovali rekli su: ‘Iz Turske’ pre no što su izgovorili moje ime. I bio sam srećan i ponosan. A sad me moja zemlja bukvalno naziva teroristom. Saigrači se smeju, znaju kakav sam čovek”.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.