Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 04:45

Deda još nije za staro gvožđe: Delfino ubacio 21 poen za ovacije na startu kvalifkacija za Mundobasket

Selektor Gaučosa Nestor Garsija reaktivirao reprezentativnu karijeru iskusnog asa i napravio pun pogodak

Argentina se kao i sve košarkaške velesile suočila sa sličnim problemima kada je u pitanju formiranje tima za otvaranje kvalifikacija za Mundobasket, ali je selektor Nestor Garsija napravio jedan ključni potez. Ekipi koja je sastavljena mahom od igrača iz domaćih klubova priključio je veterana Karlosa Delfina, reaktivirao mu reprezentativnu karijeru, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za šta mu je ovaj uzvratio blistavom partijom protiv Paragvaja na startu kvalifikacija - 93:67 (24:19, 24:16, 19:17, 26:15).

Da osvajač zlata i bronze sa Omlimpijskih igara u Atini (2004) i Pekinga (2008) nije za staro gvožđe ni u svojoj 40. godini već je pokazao u mečevima za Pezaro u italijanskom prvenstvu, gde prosečno beleži 15,6 poena po utakmici, a večeras je u Buenos Ajresu sve to nadogradio još jednom odlično partijom. Za 26 minuta na parketu, Delfino je postigao 21 poen i imao četiri skoka i šest asistencija. Bio je apsolutno dominantan na terenu, poigravao se sa protivnikom i razigravao svoj tim.

Na kraju, bivši igrač Detroita, Toronta, Milvokija, Hjustona, Himkija i Baskonije dobio je stojeće oacije euforične argentinske publike.

GANÓ ARGENTINA 93-67. OVACIÓN DE PIE PARA CARLOS DELFINO. pic.twitter.com/xIQpdWz6XF

Paragvaj svakako nije ekipa za neki poseban respekt, ali je Gaučosima bilo izuzetno važno da na ovaj način otvore kvalifikacije i obezbede apsolutan mir za ono što ih očekuje u nastavku borbe za Svetsko prvenstvo.

Argentina nijednog trenutka nije dozvolila da meč uđe u bilo kakvu neizvesnost, već na poluvremenu je imala dvocifrenu prednost (48:35), a onda postepeno dodavala gas i u poslednjoj četvrtini definitivno slomila svaki otpor protivnika.

Vrlo dobru partiju odigrao je i krilni centar Instituta iz Kordobe Nikolas Romano, koji je bio drugi strelac tima sa 17 poena. Isti broj poena sa druge strane imao je i Gabrijel Perlata.

Argentinci su ovom pobedom na najbolji mogući način odgovorili Veneculi za jučerašnje ubedljivo slavlje protiv Paname (77:56).

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET, JUŽNA AMERIKA:

Grupa A:

Venecuela - Panama 77:56

Argentina - Paragvaj 93:76

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.