Izvor: MozzartSport.com, 13.Jun.2021, 18:32

De Paul lud za Atletikom, rekao Udinezeu da želi da ide, cena najveća prepreka

U slučaju da Argentinac bude nedostižan, meta je Čalhanoglu

Titula je osvojena, sada je sve spremno za nastavak izgradnje tima sa ciljem da se uspostavi višegodišnja dominacija španskim fudbalom i napravi iskorak na evropskoj sceni.

Novac od prodaje Alvara Morate u Juventus koja treba da se dogodi u narednim danima biće odlična polazna tačka za kupovinu Dušana Vlahovića o kojoj se sve više priča, a velika pažnja posvećena je i potencijalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dovođenju Rodriga de Paula. Nije Atletikovo interesovanje za argentinskog vezistu novost pošto se o tome šuška duže vreme, ali je operacija njegovog dovođenja izuzetno komplikovana, ma koliko čudno zvučalo.

Ponedeljak, 21.00: (1,45) Španija (4,20) Švedska (8,00)

Udineze jednostavno ne popušta godinama i ne spušta se ispod cene od 40.000.000 evra, ali ovo leto moglo bi da bude možda i prelomno za njegov sledeći korak u karijeri i praktično sve zavisi od njegove volje da napusti Friuli. A, kako navodi madridska Marka, De Paul je počeo da pokazuje ozbiljnu volju da napravi sledeći korak u karijeri i to baš da se preseli u Atletiko. Ugledni list tvrdi da je De Paul lud za Atletikom i ako je to zaista tačno, moglo bi da bude presudno za dalje pregovore.

De Paul želi u Atletiko, želi novi izazov, želi trofeje i pre svega – želi da sarađuje sa sunarodnikom Dijegom Simeoneom! Ono što je malo poznato je to da je njegov agent Agustin Himenez prijatelj sa sportskim direktorom Rohiblankosa Andreom Bertom i praktično ne bi smelo da bude prepreka sa te strane na putu do realizacije transfera. Doduše, u Italiji su nekoliko puta ranijih godina pisali da se za De Paulov transfer ipak pita Mino Rajola.

Da zaista postoji volja kod Argentinca da okrene listu u karijeri najbolje govore De Paulove reči medijima u svojoj zemlji.

“Bio sam vrlo iskren i jasan po pitanju onoga što želim i postavio stvari načisto. Rekao sam im (upravi) šta želim i mislim. Imam 27 godina i ne želim dalje da pričam iz poštovanja prema svima, naročito prema Udinezeu i navijačima koji me jako poštuju“, izjavio je De Paul.

Najveća prepreka ostaje cena. Udineze traži 40.000.000 evra, Atletiko je u prvim neformalnim razgovorima krajem maja nudio 20.000.000 evra i štopera Neuena Pereza koji je sezonu proveo na pozajmici u Granadi. U Udinama žele još novca jer nemaju više igrača De Paulovih kvaliteta koji može da donese veliki upliv novca u klupsku kasu. Ali, situacija bi zaista mogla da se promeni zbog njegove volje da ode...

U slučaju da se na kraju ne dogodi ovaj transfer, Atletiko ima drugo rešenje, ali potpuno drugačiji tip igrača – Hakana Čalhanoglua. Turčina još sam dve sedmice dele od rastanka sa Milanom pošto ni do kakvog dogovora nije došlo po pitanju produžetka saradnje zbog mimoilaženja u visini plate. Rosoneri ne mogu da mu ponude više od 3.500.000 evra, njegovi agenti su tražili preko pet miliona i tu se pregovori nisu pomakli ni za milimetar...

Stvar je u tome što je Čalhanoglu zbog novca došao do toga da ga niko ne želi jer neće da mu ponudi veliki novac za platu. Tu nameru nema ni Atletiko, ali u slučaju da od De Paula ne bude ništa, možda se situacija promeni.

Sada da vidimo šta će da se dogodi...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.