De Laurentis: Država je ukrala pare i izgradila loše stadione

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De Laurentis: Država je ukrala pare i izgradila loše stadione

Predsednik Napolija Antonio De Laurentis optužio je političare i državu Italiju da su pred SP u toj zemlji ukrali novac koji je trebalo uložiti u stadione.

De Laurentis kao jednu od posledica navodi i poteškoće da se stadion Napolija "osveži" ili rekonstruiše.

Kao jedna od nedaća isprečila se i Univerzijada koja je u Italiji organizovana 2016. godine.

"Čak i ako dođe do dogovora, biće problema kako da ulepšamo San Paolo. Univerzijada je pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve godine usporila proces, gde smo planirali da uložimo 18 miliona evra kako bismo približili tribine terenu", rekao je De Laurentis za Radio Marte.

On ukazuje da je pred Mundijal igran u Italiji 1990. godine bilo malverzacija sa novcem izdvojenim za organizaciju takmičenja.



"Stadioni su napravljeni za fudbal, ne za atletiku. Krivi su oni koji vode politiku. Država je za Svetsko prvenstvo 1990. ukrala novac, i napravila loše stadione. Italija treba da bude u rukama preduzetnika, političari nikada nisu razumeli ovu zemlju",
naglasio je De Laurentis.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.