Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2021, 15:54

Darmštatova lekcija Verderu: Odbrana sa kapitenom Veljkovićem tri puta kapitulirala (VIDEO)

Crno se piše sastavu iz Bremena

Posle dugog niza godina u eliti, Verder je minulog leta ispao u Cvajtu. Kako stoje stvari, neće se skorije vraćati u Bundesligu. Posle teškog poraza od Darmštata na gostovanju, ekipa za koju nastupa reprezentativac Srbije Miloš Veljković nalazi se na 10. mestu na tabeli druge lige, sa 14 bodova. Pretrpela je treći poraz u poslednja četiri susreta - 0:3.

Nije okršaj u Darmštatu protekao u dominaciji domaće ekipe, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iako rezultat ukazuje na to. Verder je imao posed, veći broj prilika, ali nijednu nije uspeo da iskoristi. Darmštat je bio daleko ubojitiji. Od 10 udaraca ka golu ekipe iz Bremena, tri su završila iza leđa golmana Mihaela Ceterera. Veljković se sa kapitenskom trakom našao u srcu odbrane, ali nije uspeo da spreči težak poraz svoje ekipe na gostovanju.

Domaćin je do prednosti stigao u finišu prvog poluvremena i to na sjajan način. Gol za TV špice postigao je kapiten Fabijan Holand. Uhvatio je levi bek volej na oko 20 metara iskosa i poslao neodbranjiv projektil u mrežu rivala - 1:0.

U idealnom trenutku je Darmštat slomio otpor Verdera, da bi za samo šest minuta igre u nastavku i rešio pitanje pobednika. Posle serije napada gostiju, vezista ekipe iz Bremena šalje užasan povratni pas ka svojoj zadnjoj liniji, lopta dolazi do Luke Fajfera, koji koristi poklon i rutinski duplira prednost domaćina u 65. minutu. Igrao se 71. kada je isti fudbaler postavio konačan rezultat. Uspeo je posle centaršuta iz slobodnog udarca sjajno da zahvati loptu u kaznenom prostoru rivala i iz mrtvog ugla matira Ceterera za 3:0.

NEMAČKA 2 – 10. KOLO

Petak

Hanover - Šalke 0:1 (0:0)

/Kaminski 90+5/

Paderborn - Jan Regensburg 1:1 (0:1)

/Proger 71 - Makridis 2/

Subota

Hajdenhajm - Sankt Pauli 2:4 (1:0)

/Mor 4, Klajdinst 86 - Burgštaler 55, 60, Ditgen 56, 81/

Ingolštat - Holštajn Kil 1:1 (0:1)

/Kučke 46 - Pišler 13/

Karlsrue - Aue 2:1

/Šleuzener 46, Hofman 67 - Barila 83/

Hamburg - Dizeldorf 1:1 (1:0)

/Glacel 19 - Boženik 71/

Nedelja

Darmštat - Verder 3:0 (1:0)

/Holand 45, Fajfer 65, 71/

Dinamo Drezden - Nirnberg 0:1 (0:1)

/Kraus 21/

Hanza Rostok - Sandhauzen 1:1 (0:1)

/Verhok 54 - Siker 30/

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.