Da li bi bilo bolje da su za SAD igrali Amerikanci iz Evrolige?

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li bi bilo bolje da su za SAD igrali Amerikanci iz Evrolige?

Džonatan Givoni, novinar ESPN i stručnjak za NBA draft, smatra da bi selekcija Sjedinjenih Američkih Država trebalo da razmisli o rekonstrukciji tima.

Givoni nije siguran u kojem će pravcu ići tima SAD, pošto je interesovanje za FIBA takmičenje veoma malo kod glavnih zvezda u NBA.

Prema njegovim rečima čelni ljudi aktuelnog šampiona sveta moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da razmisle o igračima koji imaju više iskustva u igranju po FIBA pravilima.

"SAD je iskoristio tri mesta u timu za centre koji su protiv Francuske igrali ukupno 15 minuta. Nisu imali zamenskog plejmejkera koji je 'ubica'. Po mom mišljenju trebalo je da dovedu 2-3 elitna evroligaška Amerikanca", napisao je Givoni na Tviteru i dodao:

"Ovaj turnir pokazao je kako se razlika u kvalitetu između NBA i Evrolige smanjio. Na primer, Nando de Kolo je bio od velikog značaja za Francusku, njegova inteligencija, iskustvo... Drugačije je igrati po FIBA pravilima i zbog toga zašto ne pozvati elitne Amerikance koji igraju u Evropi?".

Ovog leta gotovo sve zvezde odbile su da igraju za Sjedinjene Američke Države u Kini i rezultat toga je poraz u četvrtfinalu od Francuske.

"Recimo, Kori Higins bi bio veliko pojačanje za tima SAD. On je kalibar NBA igrača koji igra u Evropi (Barselona). Sjajan šuter, iskusan i takmičarski nastrojen. Iskustvo igranja po FIBA pravilima znači mnogo u ovakvom stilu košarke".

Selekcija predvođena Gregom Popovičem od 13 časova igra protiv Srbije, u meču koji će odlučiti koja će se reprezentacija boriti za peto, a koja za sedmo mesto.

Da li vi mislite da bi Amerikanci koji igraju u Evroligi više doprineli ovom sastavu SAD?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.