Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2021, 23:59

Da je ovako otvorio sezonu, Real bi možda i bio prvi (VIDEO)

Madridski rivali konačno odigrali utakmicu 1. kola

Duel kojim je Real Madrid i Hetafe trebalo da sredinom septembra započnu sezonu 2020/21. odigran je tek ovog 9. februara. Da je bilo drugačije, umesto što su u prvenstvenu trku ušli remijem bez golova sa Real Sosijedadom u San Sebastijanu, možda bi igrači "kraljevskog kluba" imali više sigurnosti i danas s vrha gledali na rivale u Primeri.

Umesto toga, pobedom 2:0 samo su se primakli vodećem Atletiko Madridu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na pet bodova razlike, s tim da Jorgandžije i dalje imaju dve utakmice manje.

Konstantan pljusak ovog utorka uveče u Madridu uticao je da ne gledamo preterano zanimljiv fudbal na Alfredo Di Stefano terenu u Realovom trening centru. Domaćini su od početka uspešno zatvorili sve prilaze svom golu i do samog kraja dozvolili rivalu tek jedan, i to neprecizan, šut ka golu. Čak i tada nije morao da interveniše Tibo Kurtoa.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Još jednom ove sezone neubedljiv je bio Hetafe. Neophodno je ekipi našeg Nemanje Maksimovića, koji je ponovo odigrao ceo meč, buđenje inače će od tima koji se prošle sezone borio za mesto u Ligi šampiona doći u situaciju da se bore za opstanak.

Drugi poraz u nizu, a treći u poslednje četiri utakmice, uz jedan remi, potpisali su im Karim Benzema i Ferlan Mendi golovima u 60. i 66. minutu.

Iako desetkovani povredama, s prilično "tankom" klupom, izabranici Zinedina Zidana u potpunosti su kontrolisali dešavanja na terenu i strpljivo čekali priliku da probiju bunker Hetafea. Uspeli su posle Vinisijusa sa desne strane i trzaja glavom Benzeme, koji se prethodno odlično ubacio ispred Erika Kabaka, Na sličan način, ali posle akcije na drugoj strani terena, postignut je i drugi gol. Ferland Mendi je i započeo i završio akciju, u kojoj je spretno, iz klizećeg, poslao loptu u mrežu posle centaršuta Marsela.

Da su češće igrali ovako sigurno, verovatno bi Realovi igrači imali i bolji učinak ove sezone, ali i dalje imaju priliku da poprave stvari. Ako ne u prvenstvu, onda u Ligi šampiona gde će 24. februara i 16. marta igrati protiv Atalante za četvrtfinale.

PRIMERA - ZAOSTALA UTAKMICA 1. KOLA

Real Madrid - Hetafe 2:0 (0:0)

/Benzema 60, Mendi 66/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.