DŽORDANOVOG OCA SU BRUTALNO UBILI I BACILI U MOČVARU: Majklov gest je RASPLAKAO planetu, a onda je pokazao kakav je šampion... (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DŽORDANOVOG OCA SU BRUTALNO UBILI I BACILI U MOČVARU: Majklov gest je RASPLAKAO planetu, a onda je pokazao kakav je šampion... (VIDEO)

Tužna sudbina slavnog košarkaša.

U rukama je imao sažvakanu košarkašku planetu, slavu, novac. Bio je istinski kralj sporta, a onda je u trenu postao prosjak.

Životna priča Majkla Džordana, verovatno najboljeg košarkaša svih vremena, idealan je primer kako moć i bogatstvo ne vrede ništa, ako čovek nije emotivno ispunjen. Životna idila "Letećeg Majkla" prekinuta je 22. jula 1993. godine, nekoliko sedmica posle treće uzastopne osvojene NBA titule sa Čikago >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bulsima.

Tog dana brutalno je ubijen Majkov otac Džejms, koji se vraćao kući u Šarlot. Kada se zaustavio pored autoputa kako bi se odmorio ubijen je mučki u snu. Lopovi su prepoznali auto sa registarskom oznakom "UNC 0023" i tokom pljačke su upucali Džordana seniora iz pištolja, a telo mu bacili u močvaru.

Za ovaj zločin na doživotnu kaznu zatvora su osuđeni tinejdžeri Daniel Grin i Lari Demeri koji su ubijenom Džejmsu ukrali Majklov sat i prsten koje je dobio za NBA titulu i "Ol star" meč 1986. godine. Telo Džejmsa Džordana je pronađeno 11 dana po ubistvu, a uhapšeni su osuđeni na doživotne robije.

Gubitak oca je potpuno slomio Majkla Džordana. Početkom oktobra 1993. godine doneo je odluku da napusti košarku na vrhuncu karijere. Posvetio se bejzbolu koji je njegov otac voleo, ali zov narandžaste lopte je vremenom bio sve jači.  Posle godinu i po pauze Džodan se u martu 1995. godine vratio na teren - ponovo u svoj Čikago koji nije mogao da se prepozna bez svog lidera

Već sledeće sezone, upravo na "Dan očeva" 1996. godine, dogodilo se čudo, ali samo za one koji nisu dovoljno cenili Majkla. Džordan je osvojio prvu šampionsku titulu od smrti oca i emocije su ga potpuno savladale u tom momentu. Po završetku finalne serije sa Sijetlom najbolji košrkaš sveta je zaridao na podu svlačionice u potpunom emotivnom rastrojstvu.

Bila je to titula povećena čoveku od kojeg je Majkl mnogo toga naučio u životu i od kojeg je pokupio plaženje jezika, što je bila Džejmsova navika tokom napornog rada na poslu. Ovaj gest je zatim postao zaštitni znak njegovog sina Majkla, koji je karijeru završio sa šest osvojenih NBA prstenova u dresu Čikago Bulsa i brojnim individualnim trofejima i priznanjima koje će teško dostići bilo koji igrač u budućnosti.

Slavni MJ danas je glavni vlasnik i predsednik NBA kluba Šarlot Hornetsa.

Pogledajte i više fotografija iz života legende "kraljice igara"

Throwback to my days... photocreds: @andrew_wiechern

A post shared by MICHAEL JORDAN (@theofficialmichaeljordan) on Aug 11, 2014 at 5:32pm PDT

I remember when...

A post shared by MICHAEL JORDAN (@theofficialmichaeljordan) on Jun 30, 2014 at 8:59pm PDT

Won the tournament the other day with buds

A post shared by MICHAEL JORDAN (@theofficialmichaeljordan) on Jan 3, 2014 at 11:29am PST

I wanna go back so bad...🏀

A post shared by MICHAEL JORDAN (@theofficialmichaeljordan) on Oct 4, 2013 at 9:03pm PDT

Love my momma 😻💚💜

A post shared by MICHAEL JORDAN (@theofficialmichaeljordan) on Apr 11, 2013 at 5:46am PDT

Hangmen

A post shared by MICHAEL JORDAN (@theofficialmichaeljordan) on Mar 3, 2012 at 5:51am PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.