DRŽIMO SE ZA SLAMKU SPASA! Đurđević sačuvao nadu, zlatna generacija igrala poluvreme i - stala! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2017, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRŽIMO SE ZA SLAMKU SPASA! Đurđević sačuvao nadu, zlatna generacija igrala poluvreme i - stala! (VIDEO)

Mlada reprezentacija Srbije remizirala protiv Makedonije (2:2)

                            (OD IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA)

Sačuvali smo nadu. Tanku nadu! Barem dok meč ne odigraju Španija i Portugal! Mlada reprezentacija Srbije igrale je nerešeno sa Makedonijom (2:2) i tako izbegla eliminaciju već posle druge utakmice. Kažemo izbegla, jer je mirisalo da će naši južni susedi posle preokreta slaviti i tako zlatnu generaciju gurnuti u ambis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Možemo da budemo nezadovoljni, jer su Orlići imali vođstvo, zatim su se sklonili sa terena i dozvolili Makedoniji da povede... Na kraju kapiten Uroš Đurđević je odličnom reakcijom ostavio Nenada Lalatovića u životu.

Možemo da budemo nezadovoljni, ali moramo da konstatujemo da naša selekcija nije imala konstantu u igri. Nije imala odlučnost da sahrani rivala tokom prvog poluvremena kada je dominirala. Bilo je i perioda odlične igre, a onda zona sumraka u nastavku. Protiv objektivno slabijeg rivala primili smo dva gola i bili praktično noukautirani. Šokantan finiš ukrasio je Uroš Đurđević, a onda smo propustili sjajnu šansu preko Živkovića i Ožegovića. Bili smo tako blizu vaskrsnuća.

Dogovor pred meč je bio da se protivnik napadne od prvog minuta i da se napravi presing na poslednju liniju protivnika koja tehnički nije previše nadarena. To je dalo rezultat u trećem minutu meča,  posle prekida, kada je lopta došla do Nemanje Maksimovića koji je slabo reagovao i šutnuo loptu preko gola. Prešla mu je lopta preko noge…

Igrali su dobro naši momci, Plavšić se izborio za kontranapad u 10. minutu, lopta je na kraju došla do Gaćinovića, ali je fudbaler Ajntrahta pucao preko gola sa oko 20 metara udaljenosti. Živković i Grujić su pokazali i na prvom meču da su dobar tandem, a ta konekcija umalo nije “upalila”, ali je Grujić šutirao glavom pored gola.

 Terenska inicijativa je bila tu, napadi su bili dobri, povezana igra, samo je nedostajalo da se zatrese makedonska mreža. Protivnik je pokušavo iz kontri i igrao prilično oštro u odbrani. Đurđević je bio odsečen. Naravno, sve bi bilo lakše da je tu  Sergej Milinković Savić, pravi kreativac…

A onda gol - Mijat Gaćinović za 1:0! Visio je u vazduhu sve vreme. Velike zasluge ima Plavšić koji je dobro povukao, potom je možda bio i penal za Srbiju, ali je lopta došla do Mijata koji ne prašta u situacijama kakva je bila ova u 24. minutu. To je bilo potrebno Orlićima! Sigurna egzekucija…

Moglo je da bude i ubedljivije na poluvremenu da je Grujić iskoristio zicer u 36. minutu kada je izbio sam ispred Aleksovskog, ali je pucao pravo u čuvara mreže. Imali sui  Makedonci šanse, opasan slobodnjak, ali je Vanja dobro odreagovao u toj  nezgodnoj situaciji. A štoperi Veljković - Jovanović su funkcionisali besprekorno.

Makedonci su u nastavku ušli energično, Bardi je šutirao iz slobodnjaka, bili su malo žustriji na terenu, ali su naši defanzivci radili odličan posao.Međutim, videlo se da smo počeli da pucamo, linije tima nisu bile tako blizu. Umesto poletno, Orlići su delovali-tromo. Čak i umorno. Nije bilo više ni tandemske igre po desnoj strani posle izlaska Gajića-

Imali su Orlići šanse i preko Gaćinovića koji se našao pred Aleksovskim, šutirao je i Plavšić po zemlji,  i baš kada je delovalo da držimo konce igre i da smo blizu drugog gola, lopta je pogodila Živkovića u ruku i dosuđen je jedanaesterac koji je Bardi pretvorio u izjednačenje.

Tada smo uleteli u crnu rupu. Sve nam je zapržio Đorđev, a Đurđevićev gol je bio samo uteha.

SRBIJA - MAKEDONIJA 2:2 (1:0)

/Gaćinović 24, Đurđević 90 - Bardi 64pen, Đorđev 83/

Stadion: Zdzislav Kžiškovjak

Gledalaca: 6.000

Sudija: Bobi Mejden (Škotska)

Srbija (4-2-3-1): Milinković Savić - Gajić (od46. Filipović), Jovanović, Veljković, Antonov (od 78. Ožegović) - Maksimović, Grujić (od 52. Ristić) - Živković, Gaćinović, Plavšić - Đurđević.

Makedonija (4-2-3-1): Aleksovski - Murati, Zajkov, Velkoski, Demiri - Nikolov, Bardi, Avramovski (od 46. Georgijev), Babunski (od 58. Elmas), Markoski - Radeski (od 86. Pivkovski).

Piše: Strahinja Klisarić

(Foto MN PRESS)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Orlići" izvukli bod: Đurđević u 90. minutu spasao Srbiju poraza od Makedonije (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 20.Jun.2017

Mlada reprezentacija Srbije je u drugom kolu Evropskog prvenstva odigrala nerešeno s Makedonijom (2:2)...Sastavi za @u21poland utakmicu #SRBMKD #orlići #FSSrbije #U21EURO2017 ????? pic.twitter.com/lzi6dB4MCG..Srbija vodi sa 1:0!!! Strelac je u 24. minutu Mijat #Gaćinović #SRBMKD #U21EURO2017 #orlići...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.