ENGLEZI RUTINSKI SA HRVATSKOM: Gordi albion stigao do prvih bodova, Belingem ispisao istoriju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2021, 16:02

ENGLEZI RUTINSKI SA HRVATSKOM: Gordi albion stigao do prvih bodova, Belingem ispisao istoriju (VIDEO)

Sterlingov pogodak odlučio pobednika.

Reprezentacija Engleske savladala je Hrvatsku na Vembliju u prvom meču grupe „D“ Evropskog prvenstva rezultatom 1:0 (0:0).

Gordin albion je odlično otvorio meč na legendarnom stadionu, želja domaćina je bila jasna – rano stići do vođstva. Međutim, Fil  Foden je pogodio stativu u 6. minutu, a samo tri minuta kasnije Dominik Livaković odlično reaguje posle udarca Kalvina Filipsa. Kako je vreme teklo, tako su se Hrvati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oslobađali pritiska.

U nastavku meča ista slika, Englezi su napadali, Vatreni se organizovano branili. Konačno je defanziva našis zapadnih komšija kapitulirala u 57. minutu. Filips je odlično uposlio Rahima Sterlinga kojem nije bilo teško da matira gorepomenutog Livakovića.

Do kraja susreta gledali smo blagu inicijativu Hrvata, ali konkretnih prilika nije bilo. Ostalo je 1:0.

Interesantno, na današnjem susretu pristutvovali smo istorji. Naime, Džud Belingem je u 82. minutu zamenio Harija Kejna i tako postao najmlađi igrač u istoriji Evropskih prvenstava. Vezista Dortmunda ima nepunih 18 godina, rođen je 29. juna 2003.

Drugi meč grupe „D“ između Škotske i Češke na programu je u ponedeljak od 15.00.

Englezi i Hrvati imaju istoriju duela, posebno pošto su Vatreni izbacili Gordi albion u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. kada su takođe na ''Vembliju'' u poslednjem kolu u grupi slavili sa 3:2. Od tada su Englezima postali gotovo neprijatelji, a Gordi albion je umeo i te kako da uzvrati ostvarivši dve pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj od 5:1 i 4:1. Ipak, poslednju reč imala je Hrvatska koja je Engleze izbacila u polufinalu Svetskog prvenstva pre tri godine u Rusiji posle produžetaka. U zvaničnim utakmicama Englezi imaju četiri pobed, Hrvati tri, a jedan meč je završen remijem. A u jedinom prijateljskom meču koji su ove dve selekcije igrale Engleska je bila bolja.

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 How England start today for their Group D opener against Croatia...@England | #EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 13, 2021

Selektor Engleske Geret Sautgejt odlučio se za sastav Pikford, Voker, Stouns, Mings, Tripije, Filips, Rajs, Sterling, Maunt, Foden i Kejn. Na drugoj strani Zlatko Dalić će na teren poslati Livakovića, Vrsaljka, Vidu, Ćaleta-Cara, Gvardiola, Brozovića, Kramarića, Modrića, Kovačića, Perišića i Rebića.

🇭🇷 Modrić, Kovačić & Brozović all start for Croatia... @HNS_CFF | #EURO2020

— UEFA EURO 2020 (@EURO2020) June 13, 2021

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Triniti, fudbalerka i ćerka Denisa Rodmana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.