DOMINACIJA: Odbojkašice Srbije preuzele prvo mesto na svetskoj rang listi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOMINACIJA: Odbojkašice Srbije preuzele prvo mesto na svetskoj rang listi (FOTO)

Izabranice Zorana Terzića i zvanično najbolje.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, objavila je rang liste nacionalnih selekcija u obe konkurencije.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, svetski prvak, vicešampion Olimpijskih igara i prvak Evrope, zauzima prvo mesto sa 322 boda, dok su seniori Srbije, četvrti sa SP u Italiji i Bugarskoj i bronzani sa EP 2017. na 10. mestu sa 110 bodova.

Big changes in the FIVB Women's Volleyball World Ranking as of >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << October 31, 2018

1️⃣ Serbia 🇷🇸

2️⃣ China 🇨🇳

3️⃣ USA 🇺🇸

4️⃣ Brazil 🇧🇷

5️⃣ Russia 🇷🇺

6️⃣ Japan 🇯🇵

7️⃣ The Netherlands 🇱🇺

8️⃣ Italy 🇮🇹

9️⃣ South Korea 🇰🇷

🔟 Dominican Republic 🇩🇴

— PINOY BALIBOLISTA (@pinoybalibol) November 17, 2018

Najnovija rang lista FIVB važna je i zbog Interkontinentalnih kvalifikacija za OI 2020. u Tokiju, koje će se odigrati u avgustu 2019. Seniorke će kvalifikacioni turnir odigrati od 2. do 4. avgusta, a seniori od 9. do 11. avgusta.

U Interkontinentalnim kvalifikacijama će igrati 24 najbolje selekcije sa FIVB rang liste, izuzimajući Japan, domaćina Olimpijskih igara, u obe konkurencije.

Po sistemu serpentine biće određeno 6 grupa, u kojima će igrati po 4 selekcije, a samo pobednik će izboriti plasman na OI 2020 (24. jul – 9. avgust).

Po poslednjoj rang listi, i ukoliko ne bude promena, seniorke Srbije bi trebalo da igraju sa Portorikom, Tajlandom i Kubom, a seniori Srbije sa Italijom, Australijom i Kamerunom.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.