DOČEKASMO I TO: Potvrđen TERMIN nastavka Serije A! Poznato ko prvi izlazi na megdan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 21:14

DOČEKASMO I TO: Potvrđen TERMIN nastavka Serije A! Poznato ko prvi izlazi na megdan!

Odlučeno.

Serija "A" se vraća na male ekrane i stadione 20. juna, objavio je u četvrtak ministar sporta Italije Vinćenco Spadafora. Takmičenje u Kupu Italije nastavlja se sedam dana ranije (13. juna).

- Kao što smo od početka pričali, fudbal je trebalo da se nastavi čim se steknu uslovi i bezbednost, a CTS (Naučno-tehnički komitet) nam je odobio medicinske protokole. Italija se polako vraća na noge, a jedino je ispravno da se i sa fudbalom učini isto. Nauka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i medicina je prihvatila protokol, ali je ostala čvrsta u stavu da je karantin neophodnost kad se ustanovi da je igrač pozitivan - rekao je Spadafora.

Najveći problem je baš izolacija koja je ostala važeća za čitavu ekipu, ukoliko bar jedan fudbaler bude zaražen koronavirusom.

- Dobili smo i garancije da testiranje fudbalera neće ometati ili uticati na testiranje ostatka populacije. Uz to, Fudbalski savez me je uverio da postoji Plan B (plej-of i plej-aut) i plan C (korišćenje postojećih tabela) u slučaju suspenzije. Nije na meni kao ministru da o tome odlučujem, pa to prepuštam Savezu, ali u svetlu svih činjenica danas možemo da kažemo kako se sezona nastavlja 20. juna - otkrio je Spadafora, izrazivši nadu da se polufinale Kupa Italije može odigrati između 13. i 20. juna i da bi to bio "signal celoj naciji".

Do polufinala su prošli Inter i Napoli (0:1), odnosno Milan i Juventus (1:1), pa će ove četiri ekipe u revanšima odlučiti ko će u finale. Podsetimo, još 9. marta odigrani su prvi polufinalni dueli.

Što se tiče spomenutog karantina za celu ekipu, Spadafora je ostavio otvorenom mogućnost da se ona ukine, ukoliko situacija sa korona virusom u Italiji nastavi da se poboljšava. Podsetimo, do sada je u Italiji od koronavirusa preminulo 33.142 ljudi, a ukupno ih je zaraženo 231.732.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.