DELFINI U ČETVRTFINALU OI: Srbija ISKALILA BES nad Crnom Gorom! Sada je čeka NAJTEŽI protivnik!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Avg.2021, 06:30

DELFINI U ČETVRTFINALU OI: Srbija ISKALILA BES nad Crnom Gorom! Sada je čeka NAJTEŽI protivnik!

Fenomenalna igra Savićevih izabranika.

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Crne Gore u poslednjem 5. kolu takmičenja u grupi „B“ rezultatom 13:6 (6:1, 2:1, 3:2, 3:2).

Time su izabranici Dejana Savića zauzeli treće mesto u preliminarnoj fazi i plasirali se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Sjajno su Delfini otvorili meč protiv Ajkula, već u prvoj četvrtini poveli sa pet razlike (5:0) i kontrolisali dalji tok susreta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Čvrstin odbranom nisu dozvolili Crnogorcima da ugroze Mitrovića, koji je i pored nekoliko intervencija ostao nesavladan.

Tek u finišu crnogorski vaterpolisti uspeli su da postignu prvenac u ovom duelu, ali sa peterca preko Matkovića.

Granitna igra u defanzivi bila je najjača karika Savićevog tima u ovom duelu, što svedoči i rezultat druge četvrtine, u kome su Crnogorci ponovo postigli samo jedan gol (2:1). Sa druge strane, Delfini su uspeli da povećaju prednost, pogocima Lazića i Filipovića, što im je omogućilo da rasterećeniji uđu u nastavak utakmice.

Golom Milana Aleksića, srpski vaterpolisti su početkom trećeg dela stigli do maksimalnih +7 (9:2), čime je pobednik praktično bio rešen. Ostalo je bilo rutinsko odrađivanje posla.

Najefikasniji igrač u timu Srbije bio je kapiten Filip Filipović sa tri gola, po dva su dali Nikola Dedović i Duško Pijetlović. Kod Crne Gore, prednjačio je Ivović strelac tri pogotka, jedan manje postigao je Matković, dok se upisao i Ukropina.

Delfini će posle ove pobede igrati u četvrtfinalu protiv svetskih šampiona Italije, mada bi im mnogo više odgovaralo da su bili četvrti i otišli na Grčku, koja je iznenadila osvajanjem prvog mesta u A grupi.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Sva dešavanja sa meča Srbija - Crna Gora, možete da pratite na našem sajtu iz minuta u minut.

TOK MEČA.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igra meč poslednjeg 5. kola takmičenja po grupama, na Olimpijskim igrama u Tokiju. Protivnik izabranicima Dejana Savića biće selekcija Crne Gore, u jednom od dva derbija dana (u drugom koji odlučuje o prvom mestu u grupi "A" sastaju se Španija - Hrvatska).

Pobednik ovog meča zauzeće treću poziciju u ovoj grupi i u četvrtfinalu igrati protiv drugoplasirane selekcije iz grupe "A" - Italije, koja je u poslednjem kolu remizirala sa Mađarima 5:5, dok je Grčka pobedom nad Amerikancima (14:5) obezbedila prvo mesto u ovoj grupi.

Delfini su do ovog meča savladali Kazahstan (15:9) i Australiju (14:8), dok su poraženi na premijeri od Španije (12:13) i u poslednjem duelu protiv Hrvatske (12:14).

Ajkule su kao i srpski vaterpolisti izgubili od Crvene furije (6:8) i Hrvata (8:13), ali su dva trijumfa ostvarili protiv Kengura u prvom kolu (15:10) i poslednjoj rundi u "rukometnom" rezultatu sa Kazahstanom (19:12).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.