DELFINI NAPADAJU NOVO ZLATO: Savić napravio JEDNU promenu za Mediteranske igre! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2018, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DELFINI NAPADAJU NOVO ZLATO: Savić napravio JEDNU promenu za Mediteranske igre! (FOTO)

Srbija u grupi sa velikim rivalom.

Vaterpolo reprezentacija Srbije priprema se za učešće na Mediteranskim igrama. Selektor Delfina Dejan Savić smatra da će to predstavljati odličnu proveru njegovog tima, pred naredno Evropsko prvenstvo koje će se održati u Barseloni.

Savić izabrao za Igre, spremna zamena za Prlainovića

TEŽAK POSAO: Poznati rivali Srbije na F6 Lige nacija

- Utakmice na Mediteranskim igrama su nam jedine provere za Evropsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvenstvo u Barseloni. Od četiri utakmice dve će biti jake, sa Crnom Gorom u grupi i kasnije sa protivnikom u duelu za medalju. Za sada sve ide po planu, tako da problema nema - istakao je selektor Savić.

Srbija se nalazi u grupi s Portugalijom, Francuskom i Crnom Gorom. Mečevi će se igrati od 27. do 29. juna, da bi posle dana odmora od 1. jula usledile borbe za odličja.

LIGA NACIJA: TRIJUMF za potvrdu PLASMANA na F6, Srbija BOLJA od Kine (FOTO)

Delfini su pre osam godina osvojili zlato na Mediteranskim igrama u Peskari, dok je pre 2012. u Mersinu podmlađena reprezentacija ostala bez medalje.

- Imamo zlato iz 2009. tako da nemamo imperativ osvajanja. Uvek, ipak, idemo na što bolji rezultat. Sada je bitno da vidimo gde smo u odnosu na start Evropskog prvenstva. Dugo nismo bili ovako kompletni i baš zato idemo da igramo - kaže kapiten Srbije Filip Filipović.

Rukometaši Srbije u četvrtom šeširu pred žreb za SP 2019

Jedina izmena u odnosu na sastav iz Budimpešte 2017. godine je što se na selektorovom spisku nalazi Strahinja Rašović, koji će zameniti povređenog Andriju Prlainovića.

Srbija će posle Taragone trenirati sa Amerikancima, a potom će 11. jula otputovati u Španiju na dvodnevne pripreme sa domaćinom. Prvi meč na Evropskom prvenstvu na programu je 16. jula protiv Rumunije.

U drugoj grupi Mediteranskih igara, nalaze se Španija, Grčka, Italija i Turska.

Sve najnovije vesti sa Mondijala u Rusiji možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.