DA LI JE BEZBEDNO? Odlaže se Superliga! Evo kad će navijači moći na tribine u Srbiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 13:19

DA LI JE BEZBEDNO? Odlaže se Superliga! Evo kad će navijači moći na tribine u Srbiji

Aktuelna situacija oko korone otežava pripreme klubova.

Superliga trebalo bi da počne 1. avgusta, ali su sve glasnije priče oko toga da bi start prvenstva mogao biti odložen za 15. tog meseca, za kada je zakazano otvaranje sezone u Prvoj ligi Srbije.

Svoje mišljenje na ovu temu, izneo je i Dragomir Lazović, predsednik Zajednice klubova Superlige.

Pošto je poništeno izbacivanje Mančester Sitija iz Lige šampiona, Premijer liga pretvorila se u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gladijatorsku arenu, gde će se do poslednjeg kola voditi bitka za plasman u elitno takmičenje sledeće sezone. A Čelsi večeras (21.15) mora da pobedi poslednjeplasirani Norič baš iz tog razloga. Čist kec je 1,15, a pobeda Plavaca bez primljenog gola (Sigurna pobeda) 1,83. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Čelsi – Norič.

- Mnogo toga se priča, takva su vremena, ali za sada nismo razgovarali o odlaganju početka Superlige. Nedavno smo izvukli parove i kalendar takmičenja tako da danas ostaje sve po utvrđenom kalendaru a jedina izvesna izmena u odnosu na završetak prošle sezone je publika. Mečevi na početku biće sigurno igrani bez publike jer će i ova zabrana okupljanja trajati minimum još dve nedelje - izjavio je Lazović za domaće medije.

Nastavlja i o tome koliko aktuelna situacija otežava klubovima pripremanje za novu sezonu.

Određen je raspored takmičenja u predstojećoj sezoni 2020/21 Linglong Tire Super lige Srbije, možete ga preuzeti na našem zvaničnom sajtu… #linglongtire #superligasrbije #sls #fudbal #srbija #rasporedtakmicenja #parovi https://t.co/T1CGIdbiim

— Super liga Srbije (@SuperLigaSrbija) July 10, 2020

- Situacija je teška, nema šta da se krije. U kontaktu sam sa svim klubovima, teško je svima, od Zvezde, Partizana pa sve do Novog Pazara. Svi smo u istoj koži, pokušavamo da se zaštitimo od korone, poštujemo mere koje donosi država, prilagođavamo se trenutku, ponešto i sami osmislimo. Mi u Javoru smo nekako izolovali i ekipu i nas same koji rukovodimo. Smanjili smo kontakte na minimum i pokušavamo da se pripremimo za sezonu. Videćemo, nadam se da će se situacija sa pandemijom primiriti, da će mere koje donosi država u vanrednim situacijama dati rezultat, pa da će se fudbal igrati u Srbiji. Nažalost, na startu bez navijača, ali tako mora. Nije bezbedno -  poručio je Lazović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.