Izvor: MozzartSport.com, 06.Jun.2020, 23:21

Čuka promenila ceo tim, a Inđija DNK: Brđani samo osvajanjem kupa mogu u Evropu

Tim Aleksandra Janjića slavio na Banovom brdu

U sredu je pucalo na sve strane, večeras ni izbliza tako atraktivno. Veleobrtom protiv niškog Radničkog osvojili su fudbaleri Čukaričkog simpatije fudbalske Srbije, plasirali se u polufinale kupa, da bi samo tri dana kasnije ličili na izduvan balon i usled velike potrošnje iz duela sa Nišlijama dozvolili Inđiji da se sladi na Banovom brdu na zatvaranju subotnjeg programa 28. kola Superlige.

Tim Aleksandra Janjića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slavio je 1:0 iskoristio činjenicu da su Brđani svesno čuvali igrače za obračun sa Vojvodinom 10. juna, pošto ih ka kvalifikacijama za Ligu Evrope jedino vodi uzana staza oličena u osvajanju trofeja. Za to će izabranici Aleksandra Veselinovića morati najpre u sredu da savladaju Vojvodinu, ako u tome uspeju onda i za dve sedmice boljeg iz duela Partizana i Crvene zvezde, pa je otuda donekle razumljiva odluka stručnog štaba Čuke da čuva adute pred, za njih, daleko važnji susret.

Čak osam izmena napravio je Veselinović, u odnosu na okršaj sa Radničkim status startera zadržali su samo golman Petrović, vezista Mićin i krilo Vidosavljević. Nedostajali su Ćirković, Šapić, Puškarić, Kamenović, Kovač, Kajević, Birmančević i Tedić (velika većina njih nije bila ni u protokolu) i to se i te kako osetilo. Jeste domaćin imao prilike, ali nije znao kako da ih iskoristi, Kolumbijac Dilan Ortiz nije ni dobio loptu kojom bi pripretio, njegova zamena Vinsent Eze propustio zicer pri rezultatu 0:0 i kazna je morala da stigne.

To što je Veselinović promenio skoro ceo tim nikako ne umanjuje način na koji je igrala Inđija. Aleksandar Janjić je očigledno promenio DNK ekipa, a još kad je stigla vest da nema ispadanja ove sezone zeleno-beli igraju bez grča, upisali su pre pauze pobedu nad Voždovcem, znali da se nose sa Crvenom zvezdom i u prvenstvu (remi) i u kupu (poraz 1:2), a da su napredovali pokazali su na Banovom brdu. Gosti su takođe stvorili nekoliko prilika, da bi za nijansu bolju ili konkretniju partiju materijalizovali u završnici susreta kad je Nemanja Bosančić pogodio za tek drugo slavlje Inđije na strani ove sezone.

SUPERLIGA, 28. KOLO:

Petak

Proleter - TSC 1:3 (0:1)

/Jovanović 55 - Lukić 6pen, Silađi 66, Zec 83/

 Voždovac - Napredak 1:0

/Janković 75/

Subota

Javor - Vojvodina 1:3 (0:0)

/Zvekanov 82 - Zukić 56 i 68, Jevremović 80 ag - Zvekanov 83/

Spartak - Partizan 3:2 (1:2)

/Nikolić 29, 59, Denković 69 - F. Stevanović 12, 44/

Crvena zvezda - Radnik 4:1 (2:1)

/Pankov 30, Babić 38, Radulović 85pen, Simić 90 - Makarić 24/

Čukarički – Inđija 0:1 (0:0)

/Bosančić 85/

Nedelja

15.00: (1,65) Mladost (3,70) Mačva (5,70)

17.00: (1,30) Radnički Niš (5,70) Rad (9,00)

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.