Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 01:30

Čudo od golmana izludelo Kolumbijce za prvu nulu na Kopa Amerika (VIDEO)

Venecuela osvojila veliki bod protiv komšija

Zna se ko je Kolumbija, a ko Venecuela u južnoameričkog fudbalu. I zato se pred večerašnji duel na Kopa Amerika nije postavljalo pitanje favorita u komšijskom okršaju.

Ali autsajder je uspeo da odoli i da na krilima fenomenalnog golmana Vilkera Farinjeza izbori remi bez golova – 0:0. Bio je to prvi meč na turniru koji je završen najnepopularnijim rezultatom.

Posle minimalne pobede nad Ekvadorom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u prvom kolu, Kolumbijci su očekivali sličan meč s tim što je razlika u kvalitetu bila još veća. Znali su da će se Venecuela braniti ali su verovali da u Zapati, Murijelu, Kvadradu i ostalim ofanzivcima imaju prava oružja da probiju bunker komšija. Sa druge strane, Venecuelanci su startovali ubedljivim porazom od Brazila što je uz brojne slučajeve koronavirusa u ekipi, bila prilično loša uvertira za večerašnji meč.

Napala je Kolumbija iz svih oružja i resursa, stvarala šanse, ali je Farinjez činio čuda na golu Venecuele čija defanzivna orijentacija je bila jasna od prvog minuta. Već u drugom minutu su Mina i Murijel upropastili sjajnu šansu i razbranili Farinjeza.

Nastavili su popularne Kafedžije da nižu šanse, ali su neprecizni bili Kardona, Zapata, Uribe, Murijel u nekoliko situacija... Na kraju je to bila prava opsada Farinjezovog gola ali je čuvar mreže francuskog Lansa sve odbranio. Istina, zatresli su Kolumbijci jednom mrežu u finišu meča ali je pogodak poništen zbog ofsajda. U nadoknadi vremena je na spektakularan način zaustavio Borhin pokušaj makazicama i zapečatio status junaka utakmice.

Ipak, izgubljena dva boda ne bi trebalo mnogo da poremete Kolumbijce koji su i dalje u sjajnoj poziciji za plasman u narednu rundu dok bod daje Venecueli nadu pred odlučujuće duele sa Peruom i Ekvadorom u kojima će pokušati da izbegne fenjer u grupi i plasira se u četvrtfinale.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.