Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2020, 23:59

Čudesni Ramos sad bije i iz slobodnjaka - 118. gol u karijeri (VIDEO)

I to fino, tehnički...

Barselona sinoć teškom mukom slomila odbranu Bilbaa (1:0), Real večeras nešto lakše "odradio" Majorku (2:0), pa posle nekompletne 31. runde španske La lige među ekipama na samom vrhu imamo onu čuvenu situaciju - "isto meto, isto odstojanje".

Podsećanja radi, u Španiji u slučaju istog broja bodova - a Real i Barsa su trenutno na koti 68 - prevagu odnosi međusobni duel, što će reći da je Kralejvski klub u prednosti jer Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << mu u dva ovosezonska duela nije dala gol - 0:2, 0:0.

Ukoliko bismo po strani ostavili ovu mrtvu trku dva najveća španska kluba, bez sumnje najjači utisak večerašnjeg meča na stadionu Alfredo Di Stefano jeste kapiten Kraljevskog kluba Serhio Ramos. Znali smo koliko opasan ume da bude u skoku; znali smo da gol ume da pogodi i sa bele tačke (i to vrlo često), a sada je pokazao i ozbiljan nivo tehničke obučenosti prilikom izvođenja slobodnih udaraca. Ramos je zapravo rešio večerašnji duel sa Majorkom sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Bio je izvanredan udarac, tehnički, fin, sa puno osećaja...

Imajući u vidu da se igrao 56. minut i da je taj gol duplirao prednost Reala, gosti su na psihološkom nivou značajno pali i više nisu predstavljali gotovo nikakvu opasnost.

A sad još jedan važan detalj: Serhio Ramos večeras se upisao u strelce po 118. put, računajući sve golove u klubovima i reprezentaciji Španije! To je učinak kojim bi bez problema mogli da se pohvale mnogi špicevi ozbiljnog kalibra. Da ne govorimo o vezistima.

Na sve to Ramos je dodao i 42 asistencije.

Kolege iz Španije šale se noćas na društvenim mrežama: Šta bi bilo da je uzeo Ronaldu samo polovinu onih slobodnjaka ispucanih na tribine u poslednjih nekoliko godina...

Prvi pogodak za Real delo je mladog Brazilca Vinisijusa. Asistenciju je upisao Luka Modrić.

Zinedin Zidan nastavio je sa svojim prepoznatljivim tumbanjem tima. Ovoga puta igrao je sa tri klasična krilna igrača - Bejlom, Vinisijusom i Azarom. S tim da je Belgijanac igrao centralno, odmah do Benzeme...

PRIMERA - 31. KOLO

Ponedeljak

Viljareal - Sevilja 2:2 (2:1)

/Alkaser 18, Tores 45+4 – Eskudero 39, El Hadadi 63/

Leganes – Granada 0:0

Utorak

Levante - Altetiko Madrid 0:1 (0:1)

/Gonzalez ag15/

Valjadolid - Hetafe 1:1 (1:1)

/Unal 45+5 - Mata 41/

Barselona - Bilbao 1:0 (0:0)

/Rakitić 71/

Sreda

Alaves - Osasuna 0:1 (0:0)

/Lato 64/

Sosijedad - Selta 0:1 (0:1)

/Jago Aspas 45pen/

Real Madrid - Majorka 2:0 (1:0)

/Vinisijus 19, Ramos 56/

Četvrtak

19.30: (2,75) Eibar (3,20) Valensija (2,65)

22.00: (2,25) Betis (3,20) Espanjol (2,65)

*** kvote su podložne promenama





Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.