Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 11:10

Čudesna četvrtina Italijana, stigli 2:6 i imali šut za pobedu

Emanuil Zerdevas na sajajan način zaustavio udarac Pjetra Foljilija, deset sekundi pre kraja meča - 6:6

Italijani su umalo bili tvorci jednog od senzacionalnijih preokreta u novijoj istoriji Olimpijskih igara. Azuri su u derbiju drugog kola grupne faze takmičenja u grupi A uspeli da nadoknade četiri gola zaostatka u poslednjoj četvrtini i stignu do izjednačenja - 6:6 (1:1, 1:1, 0:4, 4:0).

To nije bilo sve, Italija je imala i poslednji napad na meču, u kojem je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pjetro Filjioli deset sekundi pre kraja odlično šutirao, ali je sjajno reagovao Emanuil Zerdevas i ostvario svoju čak 15 odbranu na meču.

Grci su gotovo podjednako dobro odigrali treću deonicu, u koju su ušli rezultatom 2:2, a onda postigli četiri gola. Ipak, kao da dobro nisu tempirali ritam na samom meču, potpuno su posustali u odbrani, što ih je umalo koštalo šokantnog poraza. Ovako, zadržali su bod zahvaljujući Zerdevasu, pa nisu poništili slavlje ostvareno protiv Mađara.

U narednom kolu Grci će igrati protiv domaćina Japana, koji danas igra protiv Mađarske. Italijani idu na megdan Sjedinjenim Američkim Državama, koje su jedina ekipa sa dve pobede u grupi, ali ostvarene protiv Južne Afrike i Japana.

GRUPA A:

Južna Afrika - SAD 3:20

Italija - Grčka 6:6

(15,0) Australija (18,0) Hrvatska (1,02)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.