Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 05:47

Crnogorke najbolje kad je najvažnije

Pala Južna Koreja u direktnom duelu za prolaz – 28:26

Preživele su rukometašice Crne Gore najvažniji meč na Olimpijskim igrama. Niko nije očekivao, pogotovo ne one, da će sa Južnom Korejom voditi direktan okršaj za mesto u četvrtfinalu, ali slabi rezultati u prethodna dva kola su ih dovele u takvu situaciju.

Bilo je “pobedi ili idi kući”, ali su pulenke Bojane Popović pokazale pobednički duh koji ih krasi godinama i izdigle su se iznad teške >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << situacije, dobile su meč i overile kartu za četvrtfinale – 28:26 (13:11).

Da su izgubile, Crnogorke bi pale ispod crte, pošto bi imale lošiji međusobni skor i od Koreje i od Japana, ali sada mogu lakše da dišu i da se spremaju za okršaj sa Holandijom u poslednjem kolu grupne faze, u kojem bi pobeda, teoretski, mogla da ih digne iznad četvrtog mesta i donese im lakšeg protivnika u četvrtfinalu.

Dugo je meč bio izjednačen, mada je Crna Gora uglavnom bila u prednosti, Korejke su držale priključak do uvodnog dela drugog poluvremena. Prvi put kada su Jovanka Radičević i njene saigračice pobegle na tri razlike (17:14), ekipa iz Azije je počela da posustaje.

Razlika je u 44. minutu otišla na “plus šest” (20:14) i sigurno je Crna Gora držala tu prednost do kraja, a Koreja je uspela samo da poraz učini podnošljivijim.

Najefikasnija u crnogorskom timu bile su Đurđina Jauković i Majda Mehmedović sa po pet golova.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.