Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 17:19

Čovek klub: Dani Karvahal 23 godine u Real Madridu

Novi ugovor za desnog beka

Leto razervisano za Realove senatore. Ne sve, jer su se Serhio Ramos i Rafael Varan preselili u Pari Sen Žermen i Mančester junajted, ali bar četvorici starosedelaca kraljevski klub je namenio nove ugovore. Najpre su ih potpisali Luka Modrić (u maju, do 2022), Lukas Vaskez (u junu, do 2024) i Naćo Fernandez (u julu, do 2023), a ovog četvrtka i Danijel Karvahal.

Iskusni desni bek je saradnju planiranu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << do leta 2022. produžio na još tri sezone, što znači da na stadionu „Santjago Bernabeu“ ostaje do juna 2025. U tom trenutku navršiće se tačno 23 godine koliko će biti pod ugovorom sa Madriđanima. Najpre u mlađim kategorijama, pa u B timu, dok je po povratku sa pozajmice iz Bajer Leverkuzena neizostavni član prve ekipe. Kad je zdrav.

A koliko je značajan šraf najbolje se vidi po činjenici da mu je Real novi ugovor dao u trenutku kad je maltene celu prethodnu sezonu proveo u ambulanti. Od 51 utakmice u svim takmičenjima doskorašnji trener Zinedin Zidan je na desnog beka mogao da računa samo na 15, preostale je propustio zbog povrede. U nekom drugom klubu bi se premišljali da li da nastave dalje, međutim, predsednik Florentino Perez i ostatak rukovodstva znaju da je Dani pravi vojnik kluba. Zato i ostaje. Sa ljudske strane dogovor sa čelnicima bio je veoma lak. Karvahal je prepoznao težak trenutak za Realovu kasu, shodno manjku prihoda zbog posledica virusa korona, pristao da smanji platu. I to je gest koji se posebno ceni.

🚨| Official: Dani Carvajal has renewed his contract until 2025. #rmalive pic.twitter.com/hXtZv5o6OL

Dosad je Danijel Karvahal odigrao 294 utakmice za Real, vrlo brzo će nadmašiti „kotu 300“. Utkao je sebe u neke od najvećih uspeha kluba u poslednjoj deceniji: četiri pehara Lige šampiona, dve Primere, jedan Kup kralja, tri slavlja u Superkupu Evrope, četiri na FIFA Svetskom prvenstvu za klubove.

Kao šlag na tortu, još jedan poklon navijačima, narednih dana očekuje se potpis novog ugovora Karima Benzeme. Francuski golgeter će se obavezati na saradnju do juna 2023.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.