Izvor: MozzartSport.com, 19.Maj.2021, 11:21

Ćorsokak u pregovorima Fjorentine i Vlahovića, Srbin ne prihvata klauzulu

Klub iz Toskane u sve težoj poziciji

Mogla je Fjorentina ranije da se seti Dušana Vlahovića, pa ne bi bila u ovakvoj situaciji u kakvoj je sada.

Posle golgeterske eksplozije u ovoj sezoni 21 gola u Seriji A, Vlahovićev novi ugovor je postao apsolutni prioritet toskanskog kluba. Ali je Srbin isto tako postao želja moćnijih i bogatijih klubova od Viole.

Iako iz Firence stižu glasine da klub neće prodati Vlahovića ovog leta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i da gazda Roko Komiso traži neverovatnih 80.000.000 evra, situacija ne ide baš naruku sa stadiona Artemio Franki.

Vlahović ima jedan od najmanjih ugovora u ekipi. Zarađuje 800.000 evra po sezoni i samo petorica prvotimaca su manje plaćeni od njega. Ugovor mu traje još dve godine i to muči Fjorentinu.

Klub iz Toskane je reagovao i ponudio Vlahoviću novi ugovor vredan 3.000.000 evra godišnje plus bonuse. Uz otkupnu klauzulu od 60.000.000 evra. A to ne prija srpskom napadaču i njegovim zastupnicima. Lokalni mediji pišu da Vlahović neće pristati na fiksnu klauzulu. Iako bi po novom ugovoru bio najplaćeniji igrač u ekipi pošto odlazi Frank Riberi sa platom od 4.000.000 evra godišnje, srpski napadač ne želi da ga gazda Komiso blindira klauzulom koju samo retki klubovi mogu da plate.

Za sada nema pomaka u pregovorima za produžetak saradnje, a Fjorentini polako curi vreme. Ako Vlahović već ovog leta ne produži ugovor, Fjorentina će biti u problemima. To znači tešku situaciju da će sledećeg leta morati da ga proda ispod cene jer Srbin ulazi u poslednju godinu ugovora. Da i ne govorimo o katastrofi ako bi igrač ostao do 2022. i otišao bez obeštećenja.

Pred klubom iz Firence je težak izbor. Da proda Vlahovića ovog leta za neku razumnu cenu i da zaradi mnogo ili da čeka sledeće leto kada će svi znati da mora da ga proda za manje pare. Milan i Roma čekaju rasplet kao i klubovi iz Engleske i Nemačke.

Viola je dovela Vlahovića po bagatelnoj ceni iz Partizana za manje od 2.000.000 evra i ovog leta može da zaradi 20 puta veću sumu na njemu. Još prošlog leta je odbio 25.000.000 evra od Lajpciga, a sada se vrednost Srbina duplirala.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.