Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 11:12

Čist mazohizam! Sokratis odbio Liverpul i Seriju A da bi potpisao za klub koji mrzi

Ali koji dobro plaća

Na pomolu je senzacija. Neće u tabor engleskog prvaka, neće u Seriju A, hoće Sokratis Papastatopulos u klub koji – mrzi!

Mazohistički potez povukao je iskusni štoper, posle 12 i po godina inostrane karijere vratiće se u grčki fudbal, ali ne u tabor za koji mu je navijala porodica (Panatinaikos), niti u onaj za koji je igrao (AEK), već koji prva dva ne podnose.

Sokratis je dogovorio saradnju sa Olimpijakosom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i ukoliko tokom ponedeljka prođe lekarske preglede postaće član Pirejaca. Pod vrlo dobrim finansijskim uslovima za prilike tamošnje Superlige. Ugovor će važiti do leta 2023, godišnje će Papa zarađivati 1.500.000 evra, a dodatnih 500.000 je dobio u vidu bonusa za potpis ugovora, s obzirom da je kao slobodni agent, posle raskida saradnje sa Arsenalom, odabrao baš crveno-bele.

U međuvremenu je odbio dva italijanska kluba, Đenovu i Lacio (i priliku da igra Ligu šampiona), potom španski Betis, lidera turskog prvenstva Fenerbahče, zatim AEK, čiji je član bio tri godine, samo zato što niko od pobrojanih nije mogao da udovolji njegovim finansijskim uslovima. Prema tvrdnjama britanskog Atletika, čak je i Liverpul želeo da reši problem povređenih štopera (dugo odsutni Virdžil van Dajk i Džo Gomez) dovođenjem Sokratisa, igrao je Jirgen Klop na kartu saradnje u Borusiji iz Dortmunda, ali dijalog nemačkog trenera i grčkog defanzivca nije prošao kako su na Enfildu zamislili, pa će 32-godišnji fudbaler zadužiti dres Olimpijakosa.

Dolazak u Atinu je uzburkao duhove, jer se Sokratis Papastatopulos u prošlosti deklarisao kao čovek koji je poštovao i(li) voleo Olimpijakosove najveće konkurente, gradske rivale, Panatinaikos i AEK. Uz to su ga pristalice budućeg kluba vređale sa tribina prilikom prošlosezonskog gostovanja Arsenala na Karaiskakisu.

Ranije sam planirao da u Grčkoj okončam karijeru. Sad ne mislim tako. Čak i ne razmišljam o tome. Pre bih se otisnuo u Kinu, Sjedinjene Američke Države ili na neko drugo mesto. U Grčku se neću vraćati, iako znam da će zbog toga mnogi navijači AEK-a biti uznemireni“, govorio je tadašnji član Arsenala 18. marta 2019.

Samo mesec ranije, u još jednom intervjuu istakao je da za njega, u zemlji Helena, postoji samo jedna opcija.

Nema šanse da se vratim u Grčku, ali ako se to desi, neću ići ni u jedan drugi klub osim AEK-a. I to neće imati nikakve veze sa finansijama. Bilo bi mi teško da odbijem bivši klub, jer trenutno stvari ne idu u dobrom smeru“.

AEK mu je tad nudio zaradu od 1.000.000 evra. Sokratis, uveravaju grčki mediji, nikad nije odgovorio, što je razbesnelo rukovodioce kluba čiji je član bio tri godine. Kako li će tek reagovati kad ga vide u dresu mrskog neprijatelja možemo samo da pretpostavimo.

Neće biti svejedno ni pristalicama još jednog kluba koji popreko gleda Olimpijakos.

Odrastao sam u zelenoj porodici, svi moji ukućani navijali su za Panatinaikos, tako sam i ja od malena podržavao Zelene, ali kad sam potpisao za AEK postao sam vezan za žuto-crni. Volim ga, zauvek će biti u mom srcu i kad bude došlo vreme da se vratim u Grčkoj AEK će imati prednost“, pričao je svojevremeno Sokratis Papastatopulos.

I delimično podsetio na Aleksandra Samedova, koga su mediji u Rusiji, zbog igranja za tri velikana Spartak, Dinamo i Lokomotivu krstili nadimkom – moskovska prostitutka.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.