Izvor: MozzartSport.com, 20.Sep.2021, 06:25

Čifsi sami sebe pobedili, prvi poraz Mahomsa u septembru, doktor Brejdi se poigravao sa Falkonsima

Drugi vikend NFL šampionata: U derbiju kola, Rejvensi u trileru dobili Kanzas Siti Čifse sa 36:35. G.O.A.T. bacio pet tačdaun pasova protiv Atlante. Mladi ruki kvoterbek Džetsa Zek Vilson imao četiri presečene lopte protiv Petriotsa, od toga dve u prva dva bacanja. Veliki broj povreda, pre svega kvoterbekova – Venca, Tejlora, Tagovailoe, Daltona...

Buran i drugi vikend NFL šampionata. U derbiju kola, Baltimor Rejvensi su u trileru dobili Kanzas Siti Čifse sa 36:35. Imala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je četa Endija Rida pobedu u džepu. Krajem trećeg perioda igre, posle sjajnog tačdauna Trevisa Kelsija, gosti su imali +11 – 35:24 i napad. Do tada fantastični Patrik Mahoms napravio je veliku grešku. Bacio je presečenu loptu, prvu u karijeru u septembru. Eliot je vratio u život Baltimor, onda je na scenu stupio Lamar Džekson koji postiže dva tačdauna trčanjem i na tri minuta i 14 sekundi do kraja prokreće rezultat na 36:35.

Bilo je to prvo vođstvo za domaćina, dovoljno za veliku pobedu protiv prvog favorita za Superboul iz AFC-a. Dva puta četa Džona Harboua nije uspela da realizuje pretvaranja za dva poena. I tada je sve bilo u rukama Patrika Mahomsa. Imao je dovoljno vremena za poslednji napad. Lagano je sa dva uspešna bacanja odveo svoj tim do protivničke polovine.

Hteli su gosti da potroše vreme, da ostave kikeru Harisonu Batkeru lagani šut za tri poena i pobedu, ali na drugom daunu, prošlogodišnji ruki raning bek Edvards Hiler pravi neverovatnu grešku. Ruki Odafe Ove mu izbija loptu iz ruku. Bio je to fambl i posed na strani Baltimora.

02.15: (1,10) Grin Bej Pekers (17,0) Detroti Lajons (8,25)

Ni tu nije bio kraj. Kanzas je uspeo iz tri pokušaja da zaustavi Džeksona, ostalo je jard za pobedu. Harbou odlučuje da rizikuje, da sa svoje polovine ostavi loptu Džeksonu, odnosno da je ne preda u ruke Mahomsu. Snažni kvoterbek domaćina donosi prvi dan i trijumf Rejvensima u šampionatu posle poraza u utorak ujutru u Las Vegasu. Bila je ovo prva pobeda Lamara protiv Mahomsa u četvrtom odmeravanju snaga.

ODAFE OWEH WELCOME TO THE LEAGUE!

NOW ON NBC! pic.twitter.com/6hDbrKClBX

Već u prvom napadu slutilo je na debakl domaćina. Lamar Džekson je nastavio da prodaje lopte. Presekao je njegov pas sejfti Tajron Matje, koji nije igrao u prvom meču protvi Klivlenda zbog virusa korona. Pojačao je odbranu dvostrukog uzastopnog učesnika Superboula, i odmah je zagospodario sekendarijem odbrane čete Endija Rida.

Međutim, Baltimor se nije predvao, u nastavku nije grešio, dok su Čifsi pomalo prepotento ušli u poslednju četvrtinu. Prošle nedelje su se izvukli protiv Braunsa na Erouhedu, sada nisu uspeli, pobedili su sami sebe. Pao je prvi favorit za krunu već u drugom kolu NFL šampionata.

LAMAR FLIPS IN. The @ravens take the lead with 3:14 left!

📺: #KCvsBAL on NBC

📱: https://t.co/SsXyNx0bwQ pic.twitter.com/6LuScc8fB0

Veliki Tom Brejdi nastavlja da dominira NFL terenima. Što stariji, to je bolji. Tampa Bej je pregazila divizijskog rivala Atlantu sa 48:25, G. O. A. T. je bacio pet tačdaun pasova, bez presečene lopte. Prva dva poentiranja ostvario je Rob Gronkovski koji na startu sezone podseća na dane kada je igrao u životnoj formi u Nju Inglandu. U prvoj sezoni u Bakanirsima više je bio bloker, u plej-ofu je počeo i da postiže tačdaunove. Formu s kraja prošlog šampionata je preneo i u ovaj. Poentirao je na premijeri nove sezone protiv Dalas Kaubojsa. Dva puta je tačdauna pas uhvatio i Majk Evans, dok su ovog puta Antonio Braun i Kris Gadvin su bili u drugom planu.

Kvoterbek Falkonsa Met Rajan je bacio čak tri presečene lopte. Pripretili su gosti na Floridi, smanjili na 28:25, ali u poslednjem periodu igre domaćini su tri puta postizali tačdaunove, od toga pant riterner Edvards čak dva puta je uneo loptu u end zonu franšize iz Džordžije kojoj se smeši još jedna užasna sezona.

Sijetl je vodio tri četvtine protiv Tenesi ja na svom terenu, ali sjajni raning bek Tajtensa Derik Henri imao je simultanku sa Sihokima. Istrčao je tri tačdauna, sakupio 182 jarda iz čak 35 nošenja. Odveo je svoj tim do produžetka, 29 sekund i pre kraja - 30:30. U dodatnih 10 minuta, odbrana tima iz Nešvila je blizu end zone rivala zaustavila kvoterbeka Rasela Vilsona. Mirisalo je na sejfti, ali je nekoliko centimetara falilo da već tada meč bude završen. Posle panta domaćina i dobre startne pozicije, Rajan Tanehil je lagano odveo svoj tim do odlične pozicije, a iskusni kiker Rendi Bulok je bio siguiran sa 44 jarda, za konačnih 30:33.

DERRICK HENRY. KING.

His third TD ties the game with 29 seconds left!

📺: #TENvsSEA on CBS

📱: NFL app pic.twitter.com/OEDgQrpmgh

Bafalo je razbio Dolfinse u Majamiju sa čak 35:0. Već na startu meča se povredio kvoterbek domaćina Tua Tagoviloa, a Džošu Alenu, Stefonu Digsu i Bilsima nije bilo teško da stignu do ubedljive pobede protiv divizijskog rivala.

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------------

Osim Tue, povredili su se još neki kvoterbekovi - Karson Venc iz Indijanapolisa, Tajrod Tejlor iz Hjustona i Endi Dalton iz Čikaga. Rovit su bili i Bejker Mejfild iz Klivlenda i Metju Staford iz Remsa. Jedan od najboljih defanzivaca lige Ti Džej Vot, vođa odbrane Pitsburga, na startu meča protiv Rejdersa je morao da izađe van terena. Las Vegas je srušio još jedan tim sa severa AFC-a, posle Baltimora. Bilo je 26:17 za muk na Hajnc fildu. Odlučujuće je bilo dodavanje Derika Kara od 70 jardi ka brzonogom risveru Henriju Ragsu, piku prve runde drafta prošle godine.

Negativni junak kola je drugi pik na draftu ove godine Zek Vilson koji je bio katastrofalan protiv Nju Inglanda. Imao je četiri presečene lopte. Petriotsi su lagano dobili na Met Ljaf stadionu sa 25:6 iako kvoterbeka tima iz Bostona Mek Džons nije bacio nijedan tačduan pas. Vilson je u prva dva dodavanja na meču izgubio loptu, pa košmar Njujorčana se nastavlja.

Sem Darnold i Tedi Bridžvoter doneli su i druge pobede Karolini protiv Nju Orleansa sa 26:7, odnosno Denveru na Floridi protiv Džeksonvila sa 23:13. Remsi su u neizvesnoj završnici slomili otpor Koltsa – 27:24. Indijanapolis je verovatno ostao na duži period bez novog vođe napada Karsona Venca.

San Francisko je u tvrdom meču sa odličnom odbranama dobio Iglse u Filadelfiji sa 17:11, dok je Arizona posle drame pobedila Minesotu sa 34:33. Vajkingsi su promašili u finišu šut za fild gol.

Jedan od najboljih kornerbekova lige u poslednjoj deceniji, Ričard Šerman, mogao bi da se vrati u ligu. Tampa Bej i San Francisko su zaintersovani za veterana koji je slobodan agent.

NFL – 2. KOLO

Petak

Vašington Futbol tim - Njujork Džajants 30:29 (0:7, 14:3, 3:10, 13:9)

Nedelja

Karolina Panters - Nju Orleans Sejnts 26:7 (7:0, 10:0, 0:0, 9:7)

Čikago Bers - Sinsinani Bengals 20:17 (7:0, 0:0, 0:3, 13:14)

Klivlend Brauns - Hjuston Teksans 31:21 (7:7, 7:7, 10:0, 7:7)

Indijanapolis Kolts - Los Anđeles Rems 24:27 (0:7, 6:3, 8:7, 10:10)

Džeksonvil Džeguars - Denver Bronkos 13:23 (7:3, 0:7, 0:10, 6:3)

Majami Dolfins - Bafalo Bils 0:35 (0:14, 0:0, 0:7, 0:14)

Njujork Džets - Nju Ingland Petriots 6:25 (0:10, 3:3, 0:9, 3:3)

Filadeldija Igls San Francisko Fortinajners 11:17 (3:0, 0:7, 0:0, 8:10)

Pitsburg Stilers - Las Vegas Rejders 17:26 (0:3, 7:6, 0:7, 10:10)

Arizona Kardinals - Minesota Vajkings 34:33 (7:14, 17:9, 7:7, 3:3)

Tampa Bej Bakanirs - Atlanta Falkons 48:25 (7:0, 14:10, 7:15, 20:0)

Los Anđeles Čardžers - Dalas Kaubojs 17:20 (3:14, 8:0, 3:0, 3:6)

Sijetl Sihoks - Tenesi Tajtens 30:33 p.p. (3:3, 21:6, 0:7, 6:14, 0:3)

Ponedeljak

Baltimor Rejvens - Kanzas Siti Čifs 36:35 (7:14, 10:7, 7:14, 12:0)

Utorak

02.15: (1,10) Grin Bej Pekers (17,0) Detroti Lajons (8,25)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.